Ηλεία

Η Μανωλάδα πενθεί για το θάνατο της 70χρονης Βικτωρίας και του 69χρονου Γιώργου – Ο χάρος «ξύλευσε» δύο ζωές

Ακούστε το άρθρο

Δένδρο  καταπλάκωσε την Βικτωρία Παλούκου – Η καρδιά πρόδωσε τον Γιώργο Γκαβό που υλοτομούσε στο δάσος -Ο Γιάννης Λέντζας με δημοτική σύμβουλο ανιψιά του νεκρού έσπευσαν για βοήθεια – Ο πρόεδρος του Τ. Συμβουλίου Τρύφων Πέρδικας: «Το χωριό μας είναι ντυμένο στα μαύρα»

Η τοπική κοινωνία της Μανωλάδας πενθεί για τον θάνατο δύο αξιαγάπητων συγχωριανών τους που πέθαναν την ίδια μέρα, στο ίδιο δάσος, κάνοντας την ίδια δουλειά: ξύλευση για τις ατομικές ανάγκες θέρμανσής τους.

Χθες 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε στα καμένα δένδρα η ετήσια ξύλευση των παραδασόδιων κοινοτήτων του δάσους Στροφιλιάς, με βάση νόμιμες διατάξεις και  με έγκριση πίνακα υλοτομίας  μετά την πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου. Την σχετική άδεια είχε δώσει το Δασαρχείο Αμαλιάδας.  Αυτά τα δέντρα κόβονται με ευθύνη των κατοίκων της περιοχής για να καλύψουν ατομικές τους τους ανάγκες.

Λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι καταπλακώθηκε μια γυναίκα. Κάποιος έκοβε ένα δένδρο το οποίο πέφτοντας πλάκωσε μια γυναίκα που βρισκόταν εκεί μαζί με τον άνδρα της  για την ίδια δουλειά.  Κάποια από τα κλαδιά την κτύπησε στο κεφάλι και η άτυχη γυναίκα πέθανε ακαριαία. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Λεχαινών. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Και ενώ η είδηση του θανάτου της αξιαγάπητης Βικτωρίας Παλούκου κυκλοφορούσε στη Μανωλάδα σκορπώντας θλίψη, μια δεύτερη θλιβερή είδηση κάνει τους κατοίκους της Μανωλάδας να «παγώσουν»: Βρέθηκε και δεύτερος νεκρός που πέθανε πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς ενώ έκοβε ξύλα στην ίδια περιοχή. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός δίπλα στο τρακτέρ του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ο άτυχος 69χρονος Γιώργος Γκαβός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου  απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Η Μανωλάδα πενθεί

Δακρυσμένος ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Μανωλάδας κ Τρύφωνας  Πέρδικας δήλωσε στην «Πατρίς»: «Η 15η Οκτωβρίου είναι μαύρη μέρα για την Μανωλάδα. Το χωριό μας πενθεί. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι μέσα σε λίγες ώρες χάσαμε δύο αξιαγάπητους συγχωριανούς μας, την Βικτωρία Παλούκου και τον Γιώργο Γκαβό. Η Μανωλάδα πενθεί. Τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των δύο νεκρών. Ζήτησα από τον Δασάρχη να μην γίνει ούτε και σήμερα ξύλευση στο δάσος. Και πάλι τα θερμά μου συλλυπητήρια. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να μας έχει βρει διπλή τραγωδία»

 

Η Βικτωρία Παλούκου

Η Βικτωρία Παλούκου 70 ετών «ήταν μια χρυσή γυναίκα, ένας εξαιρετικός  άνθρωπος μια αγωνίστρια που μεγάλωσε μαζί με τον άνδρα της τον κυρ-Αλέκο  τα τρία της παιδιά τον Κώστα (που διατηρεί μάντρα οικοδομικών υλικών στη Μανωλάδα), την Γεωργία και την Κατερίνα, παιδιά σπουδαία για τα οποία καμαρώνει το χωριό μας» μας είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Μανωλάδας κ. Τρύφωνας Πέρδικας.

«Η μητέρας μας θα μας λείψει, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και έφυγε τόσο ξαφνικά…είναι άδικο» έλεγε η κόρη της Γεωργία που μένει στην Πάτρα και μόλις έμαθε την τραγική είδηση βρέθηκε στη Μανωλάδα. Απαρηγόρητος και ο 83χρονος σύζυγος της Βικτωρίας (της Ρίτας όπως την φώναζαν πολλοί) ο κ. Αλέκος που αποχαιρετά την σύντροφο της ζωής του την μάνα των παιδιών τους. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11 στη Μανωλάδα.

Ο Γιώργος Γκαβός

Ο Γιώργος Γκαβός  69 ετών  «πατέρας τριών παιδιών ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, άριστος οικογενειάρχης , οικοδόμος στο επάγγελμα και αγρότης. Δεν είχαμε ακούσει να έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Ο θάνατός του μας αιφνιδίασε…» δήλωσε στην «Πατρίς» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τρύφωνας Πέρδικας. Απαρηγόρητη η γυναίκα του Θεοδώρα και τα τρία του παιδιά ο Δημήτρης, η Βαγγελιώ και η Αθηνά. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 13.00 στη Μανωλάδα.

Έτρεξε ο Γιάννης Λέντζας

Ο Γιώργος Γκαβός ο χαμογελαστός άνθρωπος  ήταν θείος της δημοτικής συμβούλου και προέδρου ΝΠ Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης  κ. Πολυξένης Μπιτούνη. «Ήμασταν με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα στο δημαρχείο Βάρδας, στη διανομή τροφίμων με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ όταν πληροφορηθήκαμε το δεύτερο θλιβερό γεγονός της ημέρας.  Ο δήμαρχος χωρίς δεύτερη σκέψη μου είπε να πάμε αμέσως με το αμάξι στο δάσος στο Κουνουπέλι, που απέχει 4-5 χιλιόμετρα από το δημαρχείο μήπως ως γιατρός μπορεί να βοηθήσει…Ο θάνατος του θείου μου με έχει συγκλονίσει…Προχθές έκανε σχέδια με τον εγγονό του… »

Η «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θανόντων

Όλη η επικαιρότητα