Ηλεία

Ανησυχία από την καθυστέρηση στις διαδικασίες: Θα χαθεί το Seatrac στις Πλάκες Κατακόλου

Τον κίνδυνο τη φετινή χρονιά να μην τοποθετηθεί το Seatrac στις Πλάκες Κατακόλου, εξαιτίας της καθυστέρησης των διαδικασιών που απαιτούνται για την λειτουργία του – που όπως επεσήμανε ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος χρειάζονται τουλάχιστο δύο μήνες – εξέθεσαν χθες τα μέλη του Συλλόγου, που τόνισαν πως πέρυσι το καλοκαίρι το μηχάνημα λειτούργησε δωρεάν από την εταιρεία που το παραχώρησε την ΤΟΒΕΑ, η οποία όμως, είχε γνωστοποιήσει ότι η δωρεάν χρήση του Seatrac, είναι μόνο για μία σεζόν. Ο κ. Παπανικολόπουλος, σε δηλώσεις του χθες για το συγκεκριμένο ζήτημα, επεσήμανε πως ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, έχει λάβει από την περασμένη χρονιά την διαβεβαίωση από τους αρμόδιους φορείς, την Π.Ε. Ηλείας, το Λιμενικό Ταμείο και τον δήμο του Πύργου, ότι το Seatrac θα επανατοποθετηθεί στις Πλάκες, κάτι που όμως μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει «ενεργοποιηθεί».

«Έχουμε πρόβλημα για άλλη μια χρονιά με το Seatrac το οποίο πέρυσι το είχε βάλει η κατασκευαστική εταιρεία ΤΟΒΕΑ δωρεάν για μια σεζόν για να δουν την χρησιμότητά του και να δουν πόσο απαραίτητο είναι για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Πέρυσι δεν είχε μπει γιατί χάθηκε το πρόγραμμα το πενταετές από την Περιφέρεια, φέτος μας έχουν υποσχεθεί τόσο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βαρουξής και ο δήμος του Πύργου ότι θα μπει το μηχάνημα στις πλάκες του Κατακόλου. Μέχρι στιγμής δεν έχει μπει τίποτα το μόνο που έχει γίνει είναι να μπει στον προϋπολογισμό του δήμου. Εμείς περιμένουμε, το καλοκαίρι σε δύο μήνες ξεκινά.

Το μηχάνημα για να τοποθετηθεί θέλει τουλάχιστο δύο με τρεις μήνες και από ότι φαίνεται οι άνθρωποι με αναπηρία θα μείνουν για ακόμα μια χρονιά μακριά από τη θάλασσα που κάνει τόσο καλό στην υγεία τους και την ψυχολογία τους. Θέλω να πιστεύω πως οι φορείς θα ενεργοποιηθούν έστω και τώρα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα