Αθλητισμός Ηλεία

Άννα Κορακάκη: Για πρώτη φορά γυναίκα αθλήτρια στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία

Για πρώτη φορά στην ιστορία μία γυναίκα θα γίνει ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στην σκοποβολή,  Άννα Κορακάκη θα είναι αυτή που θα  πάρει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια  της  Τελετής Ξανθή Γεωργίου, ξεκινώντας το ταξίδι της Φλόγας για την διοργανώτρια πόλη του ΤΟΚΥΟ.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη τελική  πρόβα συναντήσαμε χθες  την Άννα Κορακάκη, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας .

«Είμαι λίγο αγχωμένη γιατί προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την Τελετή.

Ταυτόχρονα όμως είμαι γεμάτη χαρά και συγκίνηση γιατί βρίσκομαι στην Αρχαία Ολυμπία.

Στον ιερό αυτό χώρο και μάλιστα ως πρώτη λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα συναισθήματα που βίωσα σήμερα(χθες) τρέχοντας με την δάδα στο αρχαίο στάδιο πραγματικά δεν περιγράφονται» μας ανέφερε η Άννα Κορακάκη.

«Ανυπομονώ  για την αυριανή (σημερινή) Τελετή».

Έτσι, η Άννα Κορακάκη θα είναι αυτή που θα κάνει τα πρώτα βήματα με το «Φως» των Αγώνων του Τόκιο και θα το παραδώσει σε Ιάπωνα Ολυμπιονίκη, καθώς, ως είθισται, ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος προέρχεται από τη χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς. Ήδη, η Ιαπωνία έχει ανακοινώσει ότι στην Ελλάδα θα βρεθούν οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες της Αθήνας 2004 Μιζούκι Νογκούτσι (μαραθώνιος), Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη).

Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου.

Όλη η επικαιρότητα