Πολιτισμός

Ανοίγει απόψε ύστερα από 15 χρόνια το Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας!

hlida.jpg

Έπειτα από δεκαπέντε χρόνια «σιωπής» ανοίγει σήμερα τις πύλες του για το κοινό το αρχαίο θέατρο στην Αρχαία Ήλιδα, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που θα σημάνει την επίσημη έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Μετά τη σχετική παραχώρηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ο δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας επαναλειτουργούν το αρχαίο θέατρο, για μία και μόνο εκδήλωση.

Χθες ο συντονιστής τουριστικών και πολιτιστικών θεμάτων του δήμου Ήλιδας κ. Αλέξης Μανωλόπουλος, η πρόεδρος του ‘Ηλείου’ κα Ρούλα Γκουβίτσα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Βούκανος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου απευθύνοντας κάλεσμα στο κοινό να δώσει το ‘παρών’ στη συγκεκριμένη εκδήλωση.


Αναβαθμισμένο Φεστιβάλ

«Το κοινό θα μπορέσει να δει το σημαντικό ρόλο που είχε παίξει η Αρχαία Ήλιδα στην αρχαιότητα. Θέλουμε μέσα από αυτή την εκδήλωση να δώσουμε το δικό μας στίγμα στο αναβαθμισμένο Φεστιβάλ και παρά τις δύσκολες εποχές εμείς εξακολουθούμε να κρατάμε Θερμοπύλες» είπε χαρακτηριστικά η κα Γκουβίτσα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Συμφωνικό ποίημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αρετών Ανωτέρα», με την ιστορική Χορωδία της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Bobblingen και με την συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας.

 


Νέα πνοή

«Ο δήμος Ήλιδας δημιούργησε φέτος τις προϋποθέσεις ώστε ο δήμος να αναβαθμίσει το χαρακτήρα του και δεν ονομάστηκε τυχαία διεθνές. Πέρα από τις εκδηλώσεις δημιουργούνται παράλληλα και νέοι χώροι πολιτιστικών δράσεων, όπως είναι το Τατάνειο, το αίθριου του μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, το θέατρο της θάλασσας. Φέτος με χαρά επαναλειτουργεί και το αρχαίο θέατρο της Ήλιδας και ευελπιστούμε ότι το Φεστιβάλ θα δώσει νέα πνοή» επεσήμανε ο κ. Μανωλόπουλος.

Στη σημαντική σημερινή εκδήλωση αναφέρθηκε και ο κ. Βούκανος.


Οδηγίες για το κοινό

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ στο χώρο θα μπορέσουν να εισέλθουν 300 άτομα, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά εισόδου και οι υπόλοιποι που θα βρεθούν στην Αρχαία Ήλιδα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από το επάνω μέρος του θεάτρου, όπου θα έχει τοποθετηθεί και οθόνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, το κοινό που θα εισέλθει στο αρχαίο θέατρο θα πρέπει να έχει μαζί του μαξιλαράκια για να καθίσει στο χώμα, ενώ δεν θα πρέπει οι γυναίκες να φορούν παπούτσια με τακούνια.

Όλη η επικαιρότητα