Πολιτισμός

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η 12η έκθεση βιβλίου του εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας

vivliooo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εμπλουτισμένη με παράλληλες εκδηλώσεις η φετινή, 12η έκθεση βιβλίου που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στην πλατεία της Κουρούτας, ανοίγει τις πύλες της στο κοινό αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου.

 

Τα περίπτερα είναι ήδη έτοιμα και στην έκθεση θα λάβουν μέρος πέντε βιβλιοπωλεία της Αμαλιάδας που θα φιλοξενήσουν 33 εκδοτικούς οίκου, με χιλιάδες τίτλους βιβλίων.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει ένα περίπτερο από το «Χαμόγελο του παιδιού» και ένα περίπτερο από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αμαλιάδας, που θα παρουσιάζει τα προγράμματα της επιχείρησης, «Βοήθεια στο σπίτι» και ΚΗΦΗ.

Σε προσιτές τιμές

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα και όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρος Παπαδάτος, φέτος έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, να μειώσει την εισφορά των βιβλιοπωλείων για την υλοποίηση της έκθεσης και με αυτό τον τρόπο πέτυχαν να είναι διαθέσιμα τα βιβλία στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Η έκθεση φέτος εμπλουτίζεται με πέντε φιλολογικές λογοτεχνικές βραδιές, που η κάθε μία θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετικούς συγγραφείς και στην λογοτεχνία.

Οι βραδιές λογοτεχνίας

Ειδικότερα, το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ η πρόεδρος του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» κα Εύη Πάλλα- Χρονοπούλου, θα παρουσιάσει τον Λεωνίδα Καρνάρο. Έναν συγγραφέα που έχει ασχοληθεί συστηματικά με την ιστορία και τα δρώμενα του τόπου.

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, επίσης η κα Εύη Πάλλα- Χρονοπούλου θα παρουσιάσει τον λαογράφο από την Οινόη Γιώργο Σταυρόπουλο, έναν άνθρωπο που έχει αποτυπώσει εδώ και πολλά χρόνια την ζωή στην ορεινή Πηνεία.

Η κορύφωση των φιλολογικών βραδιών θα έρθει στις 9 το βράδυ την Τρίτη 6 Αυγούστου με την βραδιά που τιτλοφορείται: «Αυτά μου μένουν». Η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη, ο δημοσιογράφος Νίκος Λαγκαδινός και ο συγγραφέας Αντώνης Σιμιτζής, θα παρουσιάσουν τον πεζογράφο, δοκιμιογράφο και μεταφραστή Μήτσο Αλεξανδρόπουλο. Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Αυτά που μένουν» θα διαβάσουν ο Θανάσης Σταυρόπουλος και η Νατάσα Χριστοπούλου.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, ο καθηγητής Γαλλικής Γλώσσας Νίκος Σαφαρής., θα παρουσιάσει τον συγγραφέα Αλέξη Αντωνόπουλο και το βιβλίο του «Σκοτάδι» και η φιλόλογος Άντα Ζαφειροπούλου θα παρουσιάσει τον συγγραφέα Αλέξη Κυριακίδη.

Οι φιλολογικές- λογοτεχνικές βραδιές θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, με την μεγάλη κουβέντα με τίτλο: «Η λογοτεχνία στην κρίση», με τους: Βασίλη Λαδά, Βασίλη Χριστόπουλο, Αντώνη Σιμιτζή, Διονύση Κράγκαρη και Τάκη Λαϊνά και συντονίστρια την Ελένη Σκάβδη. Οι παραπάνω θα συζητήσουν με τους φίλους του βιβλίου για την αξία του πολιτισμού και της επαφής με την λογοτεχνία μέσα στην κρίση.

Κάλεσμα σε όλους

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς»  για την 12η έκθεση βιβλίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρος Παπαδάτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας πιστεύουμε ότι η κρίση γίνεται κίνητρο για όλους μας, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πούμε δυνατά σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο μεγαλύτερος πλούτος είναι ο πολιτισμός μας. Καλούμε όλους τους φίλους του βιβλίου και όχι μόνο, να είναι κοντά μας στην πλατεία της Κουρούτας. Κάθε βράδυ θα είμαστε εκεί και θα τους περιμένουμε».

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα