Categories: Αγροτικά

Ανοίγει η πλατφόρμα των δηλώσεων έκτακτης ενίσχυσης κτηνοτρόφων

Share

Ανοίγει η πλατφόρμα για δηλώσεις κτηνοτρόφων που αφορούν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση όσων πλήττονται από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ενίσχυση δίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 και συγκεκριμένα από τις δράσεις:

Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας. Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας. • Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 19-12-2022 έως 29-12-2022. Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 89.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Οι πληρωμές διενεργούνται ανά Περιφερειακή Διεύθυνση και ανά Περιφέρεια Στήριξης, Προτεραιότητα και Περιοχή Εστίασης μετά τη δημιουργία φακέλου, εκ του μηχανογραφικού αρχείου πληρωμών του ΟΠΣΑΑ. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης, περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr, της Διαχειριστικής Αρχής του ΣΣ ΚΑΠ www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr, καθώς και μέσω του συστήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης αγροτών “1540” του Υπ.Α.Α.Τ. Οι ανωτέρω δικτυακοί τόποι αποτελούν βασικό εργαλείο επικοινωνίας της ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ με το σύνολο των ενδιαφερομένων για το ΠΑΑ 2014-2022 και ανακοινώνεται σε αυτούς κάθε σχετική πληροφορία.