Ηλεία

Ηλεία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο τα μαθήματα, στα περισσότερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο τα μαθήματα, στα περισσότερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη είναι να ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες, ωστόσο εάν σε κάποιο δήμο κρίνεται πως δεν είναι ασφαλές να γίνουν τα μαθήματα, είναι στην ευχέρεια κάθε δημάρχου να αποφασίσει την μη λειτουργία τους και αύριο.

Το παραπάνω συμβαίνει στην περίπτωση του δήμου Πύργου, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, ενώ το ίδιο ισχύει και για κάποιες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ανακοίνωση του δήμου Πύργου: 

Από τον Δήμο Πύργου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου καθώς και των Παιδικών Σταθμών.

Με απόφαση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, έντονου παγετού κατά τις πρωινές κυρίως ώρες και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν για μια ακόμα μέρα και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω COVID 19.

Κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές μονάδες στις Δ.Ε. Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης. Τα μαθήματα στα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ανακοίνωση του δήμου: 

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης, λόγω παγετού και ψύχους, για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Βασικό σκεπτικό της απόφασης είναι η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των συναγόμενων προβλημάτων στις μετακινήσεις προς και από τα σχολεία της ορεινής περιοχής του Δήμου, δεδομένων και των πρωτοκόλλων ασφαλείας λόγω της πανδημίας που απαιτούν διδασκαλία με ανοιχτά παράθυρα.

Όσο αφορά τους δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, η ενημέρωση που έχουμε είναι πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ενώ αναμένουμε ενημέρωση από τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Τηλεκπαίδεση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Όλη η επικαιρότητα