Αθλητισμός

Οριστικά στο ΣΚΑΪ και χωρίς μετάδοση ο 3ος τελικός μπάσκετ! (νεότερο 17:00)

sofo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νεότερη ενημέρωση 17:00 Ο ΣΚΑΪ θα είναι τελικά το κανάλι που θα πάρει τη σκυτάλη από την ΕΡΤ στη μετάδοση των τελικών μπάσκετ. Το κανάλι του Φαλήρου ήταν το μοναδικό που κατέθεσε προσφορά στο υπουργείο Οικονομικών – αυτό διαχειρίζεται πλέον τα δικαιώματα- πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Ο ΑΝΤ1 που φάνταζε ως το επικρατέστερο κανάλι για τη μετάδοση δεν κατέθεσε ποτέ πρόταση, ενώ η NOVA που ήθελε το παιχνίδι δε μπορούσε να λάβει μέρος, λόγω του ότι σύμφωνα με τους όρους του τηλεοπτικού συμβολαίου μόνο ελεύθερα κανάλια είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Ο τελικός θα μεταδοθεί χωρίς περιγραφή, καθώς η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.


Νεότερη ενημέρωση 11:30 Σε λίγη ώρα θα ανοίξουν οι προτάσεις των τηλεοπτικών σταθμών και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μόνο ο ΣΚΑΪ υπέβαλε προσφορά στο Υπουργείο Οικονομικών (στο οποίο πέρασε όλη η περιουσία της ΕΡΤ) για την μετάδοση του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ στις 21:00, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. 

Τα υπόλοιπα κανάλια (ΜΕGA, Αnt1 και Αlpha) δεν προχώρησαν σε προσφορές επειδή και δεν προλάβαιναν να οργανώσουν την παραγωγή, αλλά και επειδή δεν θα συγκέντρωναν τις απαραίτητες διαφημίσεις. 

Πάντως ο τελικός δεν θα έχει περιγραφή, καθώς η ΕΣΗΕΑ έχει προκυρήξει απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και κανείς δημοσιογράφος δεν μπορεί να τη σπάσει..

Πηγή: gazzetta.gr


Νεότερη ενημέρωση 10:00 Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ, η οποία έπαψε να υφίσταται από το βράδυ της Τρίτης, σηματοδοτούν εξελίξεις και στα τηλεοπτικά που αφορούν αθλητικές διοργανώσεις, όπως και οι τελικοί της Basket League.

 Όπως αποφασίστηκε τον 3ο τελικό το βράδυ της Τετάρτης (21:00) θα μεταδώσει ο ΑΝΤ1.Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ μέσω του WEB προγράμματός της. Από το βράδυ της Τρίτης μάλιστα υπήρχε ενημέρωση για μετάδοση του τελικού από ιδιωτικό κανάλι, με τον ΑΝΤ1 να αναλαμβάνει τελικά την υποχρέωση.

H ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει απεργία διαρκείας και είναι αμφίβολο αν θα δώσει άδεια για να μεταδοθεί η τρίτη αναμέτρηση των τελικών. Σε λίγο αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τον ιδιωτικό σταθμό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί στην ΕΡΤ αντιδρούν με αυτή την απόφαση.

 Είναι για πρώτη φορά που θα γίνει μετάθεση αγώνα με αυτό τον τρόπο και μάλιστα γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου το ιδιωτικό κανάλι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Από αύριο θα αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις για τον τέταρτο αγώνα (εάν χρειαστεί) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Το σήμα της ΕΡΤ έπεσε και πλέον και επίσημα δεν υπάρχει μετάδοση του 3ου τελικού από το κρατικό κανάλι.

Οπως μεταβιβάστηκε όλη η περιουσία της ΕΡΤ στο Υπουργείο Οικονομικών, έτσι πέρασε στην αρμοδιότητα του και το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης του τρίτου τελικού Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Οπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησαν επαφές το βράδυ της Τρίτης με όλα τα ιδιωτικά κανάλια προκειμένου να μεταδώσει κάποιο από αυτά τον αγώνα, που περιμένουν με αγωνία οι οπαδοί και των δύο ομάδων.

Επικοινωνία υπήρχε με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας και βολιδοσκοπήθηκε το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη μετάδοση του αγώνα.

Αντιθέτως με ό,τι πίστευαν αρκετοί, δεν υπήρχε καμία επαφή με συνδρομητικά κανάλια, καθώς στο συμβόλαιο για τα δικαιώματα της Α1 του μπάσκετ που ανήκουν σε διαφημιστική εταιρεία,  υπάρχει ο απαράβατος όρος για μετάδοση των τελικών από ανοιχτό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας.

Ετσι NOVA και ΟΤΕ βγαίνουν – τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας – εκτός μάχης για την διεκδίκηση του τελικού.

Απομένουν πλέον τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια, από τα οποία ζητήθηκε από το γραφείο του Στουρνάρα, να καταθέσουν προσφορές για τη μετάδοση του μεγάλου αγώνα, μέχρι το πρωϊ της Τετάρτης.

Ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχουν προσφορές καθώς το διάστημα είναι πολύ μικρό ακόμα και για τους ιδιωτικούς σταθμούς, προκειμένου να οργανώσουν την τηλεοπτική παραγωγή για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, ενώ δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν και διαφημίσεις προκειμένου να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τη μετάδοση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το MEGA δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση, ενώ μεγάλος προβληματισμός υπήρχε και στον Ant1 και οι φωνές υπέρ της μη μετάδοσης στον συγκεκριμένο σταθμό, ήταν περισσότερες από αυτές που τάχθηκαν υπέρ της μετάδοσης.

Στα υπόλοιπα κανάλια (ΣΚΑΙ, ALPHA)  δεν υπήρχαν αντιδράσεις λόγω του προχωρημένου της ώρας και αναμένονται αποφάσεις νωρίς το πρωϊ της Τετάρτης

Ετσι η μετάδοση του τρίτου τελικού είναι στον αέρα και δεν αποκλείεται, εάν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, να μην μεταδοθεί το παιχνίδι των «αιωνίων»!

Πλέον μετά από αυτές τις εξελίξεις στον αέρα είναι και η τέλεση του αγώνα, καθώς στο συμβόλαιο της διαφημιστικής εταιρείας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του μπάσκετ, υπαγορεύεται ρητά η τηλεοπτική μετάδοση, διαφορετικά έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να μη γίνει ο αγώνας, επειδή χωρίς τηλεοπτική μετάδοση θα έχει μεγάλη ζημιά από τις χαμένες διαφημίσεις… 

 Πηγή: www.gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα