Ηλεία Πολιτισμός

Αντάμωμα για την 3η Γιορτή της παράδοσης στην πλατεία της Αγίας Μαύρας

Η μικρή αλλά όμορφη πλατεία της Αγίας Μαύρας γέμισε την Κυριακή το βράδυ, παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος με νέα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές και οπλισμένα με κέφι για να χορέψουν στους ρυθμούς της πολιτιστικής μας παράδοσης. Ήταν η εκδήλωση «3η Γιορτή της Παράδοσης» στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Βαρθολομιού «εν χορώ», του πολιτιστικού συλλόγου Κουρτεσίου, του πολιτιστικού συλλόγου Στρουσίου «Ο Περικλής», και του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Μαύρας «Αναγέννηση».

Οι νέοι και νέες χόρεψαν με κέφι και ζωντάνια και δίκαια χαρακτηρίστηκαν και από τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό που παρευρέθη στην εκδήλωση, ως άξιοι συνεχιστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Βασίλης Κασσιανός, ο πρόεδρος του ΝΠ Αθλητισμού Πολιτισμού κ Δημήτρης Βασιλόπουλος, η πρώην πρόεδρος του ΔΣ κ. Βάντα Κοντούλη και ο πρόεδρος της ΤΚ Αγίας Μαύρας κ. Αγησίλαος Νικολόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος στο τέλος της εκδήλωσης βράβευσε τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού, ενώ ο πρόεδρος της «Αναγέννησης » κ. Δημήτρης Γαλάνης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας στην 3η Γιορτή της Παράδοσης.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος η  Αγία Μαύρα  εόρτασε τον κοιμητηριακό ναό.

Όλη η επικαιρότητα