Αθλητισμός Μπάσκετ

Αντετοκούνμπο: Θα ήθελα να χτίσω σχολεία στην Ελλάδα και στην Αφρική

Ακούστε το άρθρο

Την επιθυμία του να ασχοληθεί και με κοινωφελείς σκοπούς όπως το να χτίσει σχολεία στην Αφρική αλλά και στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό TIME. Σε αυτήν μίλησε για το όνειρά του στον κόσμο του μπάσκετ αλλά και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει επαγγελματικά μπάσκετ.

«Όσο μεγαλώνω και ωριμάζω θέλω να ασχοληθώ και με άλλους σκοπούς. Ίσως να πάω στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική ή και στην Ελλάδα για να χτίσω σχολεία. Ένα πράγμα που είναι σίγουρο, είναι πως όταν φύγω από τη γη, θα έχω βοηθήσει ανθρώπους να έχουν ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο Greek Freak.

Οι μνήμες άλλωστε απ’ τα δύσκολα χρόνια που έπρεπε να εργάζεται ως μικροπωλητής για να βοηθάει την οικογένειά του είναι πολύ νωπές ακόμα, αφού όπως λέει: «Μέχρι πριν πέντε χρόνια πουλούσαμε πράγματα στο δρόμο για να ζήσουμε».

«Οι γονείς μου ήταν παράνομοι και ήταν δύσκολο ο πατέρας μου να εργαστεί, γιατί μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να τον συλλάβουν και να μας απελάσουν. Έτσι ήταν πιο εύκολο να δουλεύει η μητέρα μου. Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα. Πουλούσαμε ρολόγια, γυαλιά, παιχνίδια, ρούχα… Είχε πλάκα. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο για να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές, θα το έκανα», λέει σήμερα που πια ζει στην Αμερική.

Διαβάστε το άρθρο στο news247.gr

Όλη η επικαιρότητα