Ηλεία

Ανθεστήρια και Υγεία με “Χαμόγελα”

Εθελοντισμός και Πρόληψη: Δύο πολύτιμες πρακτικές αλληλυγγύης και προστασίας
Ακούστε το άρθρο

Με την είδηση, ότι θα προβλεφθεί ειδικός κωδικός στον προϋπολογισμό του δήμου Πηνειού, ώστε να πραγματοποιούνται πιο συχνά δράσεις προληπτικής ιατρικής, παιδιατρικής και οδοντιατρικής αλλά και δράσεις που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό σύνολο, που θα γίνονται σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καλωσόρισε στη Γαστούνη, ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, την κινητή μονάδα «Ασκληπιός» που θα βρίσκεται μέχρι και τις 27 Μαΐου στον δήμο.

Η δράση που υλοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεργασία με τον δήμο Πηνειού, γίνεται στο πλαίσιο της μεγάλης δωδεκαήμερης εορτής των Ανθεστηρίων 2023 και χθες τόσο ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, όσο και ο εκπρόσωπος του Χαμόγελου στην Ηλεία, Γιάννης Λαμπρόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με την συμμετοχή και του επιστημονικού προσωπικού που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κινητή μονάδα.

«Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού, θα προβλέψω μέσα στον προϋπολογισμό του δήμου ειδικό κωδικό για να έχουμε τακτικότερες επισκέψεις εδώ έτσι ώστε να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις ωφέλιμες για την υγεία των παιδιών και γενικότερα των πολιτών», ανακοίνωσε ο κ. Μαρίνος που ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, όσο και τον υπεύθυνο στην Ηλεία, Γιάννη Λαμπρόπουλο για την παρουσία τους στην Γαστούνη, με τη δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας. «Δίνουν τη μεγάλη μάχη για να μη λείπει τίποτα από τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις. Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται να καλύψει κενά τα οποία αφήνει ο στρατηγικός σχεδιασμός των κεντρικών κυβερνήσεων», τόνισε ο Ανδρέας Μαρίνος.

Το Χαμόγελο του Παιδιού στα Ανθεστήρια

«Είχαμε υποσχεθεί», συνέχισε ο δήμαρχος, «ότι τα ανθεστήρια του δήμου Πηνειού που αναβίωσαν μετά από δεκαπέντε περίπου χρόνια θα έχουν ποικίλες θεματικές ενότητες και ήταν χαρά μας που εγκαινιάσθηκαν οι εκδηλώσεις με την τοποθέτηση των κλινικών της μονάδας υγείας του Χαμόγελου του Παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού έκανε το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της μεγάλης εκδήλωσης. Είναι μια σπουδαία δομή που κάθε ημέρα διευρύνεται».

Επίσης ο κ. Μαρίνος, ευχαρίστησε για την εθελοντική συμμετοχή τους, το προσωπικό του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, καθώς επίσης και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, Δημήτρη Τασσόπουλο, που συμμετέχει «ενεργά και αδαπάνως και για το Χαμόγελο και για εμάς και στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία».

Έως τις 27 Μαΐου

Η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Γαστούνης έως και τις 27 Μαΐου διενεργώντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

«Είναι μια δράση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ιδιαίτερα σε όσα έχουν μια πιο δύσκολη πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας. Από το 2002 που γίνεται αυτή η δράση πάνω από 156 χιλ. παιδιά έχουν εξετασθεί. Έτσι ο Ασκληπιός ξεκίνησε από τις 24 Μαΐου και θα παραμείνει έως τις 27 Μαΐου και από επιστήμονες ιατρούς που είναι μαζί μας εθελοντικά θα πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, μέσα στα πλαίσια των εορτών των Ανθεστηρίων», ανέφερε σε δηλώσεις του το μέλος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» από τον Νομό Ηλείας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Οι δράσεις προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας, που υλοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται από την εταιρική υπευθυνότητα του ΟΠΑΠ με το Χαμόγελο του Παιδιού όλα αυτά τα χρόνια να υλοποιεί αυτές τις δράσεις έχοντας υπογράψει μνημόνια συνεργασίας τόσο με το υπουργείο Παιδείας όσο και με το υπουργείο Υγείας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού γυρνάει την Ελλάδα και θα είναι όπου και σε όποιο σημείο μας χρειάζονται», ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα