Ηλεία

Ανθοκομική Αμαλιάδας: Ο πιο όμορφος θεσμός

Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών πλημμύρισαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης το πάρκο Μπελογιάννη με αφορμή την επίσημη έναρξη της 20ης Πανηλειακής Ανθοκομικής Έκθεσης Αμαλιάδας, μιας εκδήλωσης που έχει γίνει θεσμός και έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης της Αμαλιάδας. Τι και αν η πανδημία του κορωνοϊού για δυο χρόνια δεν επέτρεψε τη λειτουργία της, πλέον επέστρεψε δυναμικά στα δρώμενα του δήμου και πλήρως ανανεωμένη.

Το πάρκο Μπελογιάννη πλημμύρισε λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια από χρώματα, αρώματα και οικογένειες, που θέλησαν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης αντικρίζοντας μοναδικές συνθέσεις και άλλες δημιουργίες. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιο, τον πανοσιολογιότατο π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και κλήρο. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την ανανέωση της εκδήλωσης που δίνει ζωή και χαρίζει σε όλους ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση, ενώ σημείωσε πως η έκθεση αυτή θυμίζει άλλες εποχές και συγκεκριμένα τον «παράδεισο» όπου ο άνθρωπος ήταν κάτω από την σκέπη του Θεού.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι Νίκη Κοκκαλιάρη, Ευγένιος Αστερής, Βαγγέλης Χριστοφόρου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, Λευτέρης Βαρουξής, Ανδρέας Παπαδάκος, Θανάσης Θεοδόσης, Γιάννης Λυμπέρης.

Τέλος, ευχήθηκε να συνεχιστεί η εκδήλωση για πολλά χρόνια ακόμα και να βοηθάει τον κόσμο να ξεχνιέται από τις δύσκολες καταστάσεις που ζει καθημερινά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης καλωσόρισε θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες στην επίσημη έναρξη της Ανθοκομικής Έκθεσης, ενώ έκανε αναδρομή στο παρελθόν και την πρώτη φορά που μίλησε για αυτήν όπου είχε τονίσει πως η επιθυμία του είναι να φέρει «το χρώμα και το άρωμα των λουλουδιών» στην πόλη.

Γεμάτο υπέροχα χρώματα το πάρκο Μπελογιάννη.

Επιστρέφοντας στο παρόν, έθεσε ως στόχο της Δημοτικής Αρχής την επαναφορά, την αποκατάσταση και την ανάπτυξη ακόμα περισσότερο της γιορτής των λουλουδιών, ενώ κατέθεσε την ιδέα να γίνουν παράλληλα ανθεστήρια με άρματα από τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, θέλησε να ευχαριστήσει τους εκθέτες για την παρουσία τους και ευχήθηκε να είναι περισσότεροι την επόμενη χρονιά, τους συντελεστές που βοήθησαν να γίνει αυτή η εκδήλωση, τα τρία χορευτικά και κλείνοντας εμφανίστηκε βέβαιος πως η επιτυχία της εκδήλωσης είναι δεδομένη.

Μετά το κόψιμο της κορδέλας από τον κ. Λυμπέρη, ακολούθησαν το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων Ήλιδας «Η ΗΛΙΔΑ» σε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο «ένα λουλούδι για εσένα» και ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χωρών του Δήμου Ήλιδας και του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς».
Αξίζει να επισημάνουμε πως σε καθημερινή βάση μέχρι και το τέλος της έκθεσης θα υπάρχουν βιωματικές δράσεις από τις σχολές ζωγραφικής της Αμαλιάδας με χειροτεχνίες και άλλες εικαστικές δημιουργίες, ενώ θα υπάρξει και συναυλία έκπληξη.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος, αντιδήμαρχοι, ο Υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης Ν.Δ. και μέλος του Επιμελητηρίου Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα