Ηλεία

Ανθοκομική έκθεση για 20η χρονιά στην Αμαλιάδα – Έγιναν χθες τα εγκαίνια

Πλήθος κόσμου στην 20η Πανηλειακή Έκθεση
Ακούστε το άρθρο

Στον φυσικό της χώρο στο πάρκο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα επέστρεψε η 20η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες το βράδυ παρουσία πλήθους κόσμου. Στην τελετή του Αγιασμού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επισκόπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιότατο π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και τον Αιδεσιμολογιότατο π. Αλέξιο Αναγνωστόπουλο.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλο, αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβίων Ήλιδας «Η ΗΛΙΔΑ» σε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο «Ένα λουλούδι για εσένα», ενώ καθημερινά θα υπάρχουν βιωματικές δράσεις από τις σχολές ζωγραφικής της Αμαλιάδας με χειροτεχνίες και άλλες εικαστικές δημιουργίες, ενώ θα υπάρξει και μια συναυλία. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ Με τον συγγραφέα Παν. Δημητρόπουλο Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Με βασικό προσκεκλημένο τον συγγραφέα κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο, γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το βιβλίο με τίτλο «Ο ΦΑΡΟΣ» αλλά και να απολαύσουν τους μικρούς μαθητές σε διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια με το συγγραφέα. Το «παρών» έδωσαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Δήμητρα Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Κουτσόπουλος, ο ιερέας της πόλης π. Αναστάσιος Αποστολόπουλος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Α\Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας, εκπρόσωπος του τομέα παιδείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου Έφη Αλεξοπούλου, δάσκαλοι από τα σχολεία Νέας Φιγαλείας και Γιαννιτσοχωρίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Δ.Ε Φιγαλείας και πολίτες. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο προαύλιο χώρο του σχολείου τη Κυριακή 22 Μαίου το απόγευμα, με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Αρχονταρίκι στη Κυπαρισσία καθώς και των εκδόσεων της Ελληνοεκδοτικής.

Όλη η επικαιρότητα