Ανθοστόλιστοι οι Επιτάφιοι της Αμαλιάδας με λουλούδια και χρώματα της άνοιξης

Με λουλούδια και αρώματα της Άνοιξης στολίστηκαν οι Επιτάφιοι στους Ιερούς Ναούς της Αμαλιάδας, προσφορά στον Θεάνθρωπο που θυσιάστηκε για την σωτηρία της ανθρωπότητας.

Ημέρα πένθους η σημερινή, με την προσδοκία όμως της Ανάστασης που θα πατάξει το κακό και θα χαρίσει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, οι πιστοί προσέφεραν λουλούδια και αρκετοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στον στολισμό των Επιταφίων προσδοκώντας σε ένα καλύτερο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο.

Οι Επιτάφιοι στολίστηκαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλοι είναι ξεχωριστοί, με ποικιλία λουλουδιών και χρωμάτων, που τόσο απλόχερα χαρίζει η Άνοιξη.

Οι πιστοί συμμετείχαν με κατάνυξη στην Αποκαθήλωση και προσευχήθηκαν για την σωτηρία τους, ενώ η συνάντηση των Επιταφίων πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο γνωστό σημείο στην πλατεία Ελευθερίας.

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου

Ανθοστόλιστος και φέτος ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, με χιλιάδες γαρίφαλα, λευκά, φούξια, κόκκινα και ροζ σε διάφορους σχεδιασμούς. Τον στολισμό επιμελήθηκαν οι: Νίκος και Λάμπρος Διαμαντόπουλος, Άγγελος Τσάγας, οικογένεια Χρήστου και Λαμπρινής Ξουρή, Ντίνα Μπερούκα, Ντίνα Μουζάκη, Ελένη Μπερούκα, Αγγελική Πανουτσοπούλου, Λέλα Κριθαρά, Κωνσταντίνα και Νικολία Καρεσιώτη, Αναστασία Ξουρή, Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου, Αγγελική Κορίζη, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Αλεξία Θεοφιλοπούλου,  Ελένη Κόντου.

Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα

Εντυπωσιακός και φέτος ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα, στολίστηκε με λευκά γαρίφαλα και ροζ ζέρμπερες και γυψοφίλη και στο ίδιο μοτίβο ήταν και ο σταυρός. Τον στολισμό επιμελήθηκαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ενορίτισσες με λουλούδια από το ανθοπωλείο της κας Λίας Αποστολοπούλου.

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου

Λιτός και εντυπωσιακός και φέτος ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, ο οποίος στολίστηκε από το ανθοπωλείο ‘Γιασεμί’ της κας Ρεβέκα Κότσιφα με τριαντάφυλλα, κρίνα και γυψοφίλη, με κυρίαρχα χρώματα το λευκό, το κίτρινο και το μπλε.

Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με λευκά και ροζ τριαντάφυλλα στολίστηκε φέτος ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον στολισμό επιμελήθηκαν φέτος οι: Γιαννούλα Ροδιάδη, Πανωραία Ρέντεση, Ασπασία Κανελλοπούλου, Ντίνα Λαλιώτη, Αγγελική Τσουκαλά, Ιωάννης Μαργαρώνης, Μαριάννα Μαργαρώνη, Έφη Ζωγοπούλου, Διονύσιος Σωτηρόπουλος, Διονυσία Αργυροπούλου, Ευτυχία Γεωργακοπούλου, Σοφία Αρβανιτάκη, Αναστάσιος Ζωγόπουλος, Γωγώ Πεντάζου, Διονυσία Ανδριοπούλου, Γιαννούλα Κανελλοπούλου και Χρύσα Αργυροπούλου.

Ιερός Ναός Αγίας Άννας

Τα τριαντάφυλλα ήταν τα λουλούδια που κυριάρχησαν στον στολισμό του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίας Άννας. Ροζ, φούξια και λευκά τριαντάφυλλά έκαναν την σύνθεση μοναδική. Τον στολισμό επιμελήθηκε η ενορίτισσα κα Βασιλική Θεοδωροπούλου από το ανθοπωλείο ‘Κυκλάμινο’, με προσφορές των ενοριτών τους οποίους και ευχαρίστησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με γαρίφαλα στολίστηκε ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Κόκκινα και λευκά γαρίφαλα και λίγες ορχιδέες ολοκλήρωσαν την σύνθεση και τον στολισμό επιμελήθηκαν κυρίες της ενορίας.

Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νεκταρίου

Ξεχωριστός και φέτος ο Επιτάφιος στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου. Τα λουλούδια που επελέγησαν ήταν σομόν και λευκά τριαντάφυλλα, λευκά κρίνα, μαργαρίτες και γυψοφίλη και για τον Σταυρό επελέγησαν σομόν και λευκά τριαντάφυλλα και κίτρινες ορχιδέες. Τον Επιτάφιο στόλισαν οι ευλαβείς προσκυνητές και τα λουλούδια ήταν από το ανθοπωλείο ‘Γιασεμί’ της κας Ρεβέκα Κότσιφα, ενώ ο φωτισμός από τον κ. Διονύση Χρυσανθακόπουλο.

Ιερά Μονή Παναγίας Φραγκαβίλλας

Ανοιξιάτικος και εντυπωσιακός όπως πάντα ο Επιτάφιος στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας. Όλη η Άνοιξη εκεί, με κυρίαρχα λουλούδια τις λευκές και μωβ ορχιδέες, τα λευκά τριαντάφυλλα, τα ροζ λίλιουμ, το λευκό χιονάκι και τη γυψοφίλη. Τον στολισμό επιμελήθηκε το ανθοπωλείο του κ. Γρηγόρη Βαρελά και ήταν δωρεά του κ. Δημήτρη Τραγουστή.