Ποδόσφαιρο

Άνθρωποι του ηλειακού ποδοσφαίρου μιλούν για τα γεγονότα της Τούμπας και τη διακοπή του πρωταθλήματος

Ακούστε το άρθρο

Τρεις μόλις μέρες μετά τα γεγονότα της Τούμπας και την απόφαση της κυβέρνησης  για διακοπή του πρωταθλήματος της «ΣΟΥΠΕΡ  – ΛΙΓΚ» επ΄ αόριστον, οι τόνοι δεν έχουν ακόμα πέσει! Η «Πατρίς σπορ» φιλοξενεί σήμερα τι γνώμη κάποιων   καταξιωμένων Ηλείων και μη, ανθρώπων του ποδοσφαίρου (ορισμένοι  μάλιστα εξ αυτών, έχουν αγωνιστεί για χρόνια στα μεγάλα «σαλόνια» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου), για τα τελευταία γεγονότα της Τούμπας, για την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και το τι πρέπει να κάνουν από κοινού, πολιτεία και ομάδες!

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής Ξενοφώντα Κρεστένων):

«Να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι…»

«Ειλικρινά σας δηλώνω έχω αηδιάσει πολύ με τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαίρου, που γυρνά  το ποδόσφαιρο πολύ πίσω…, και διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα! Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, και  η τιμωρία  όλων όσων εμπλέκονται, θα πρέπει να είναι παραδειγματική, όπως στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες! Όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι της πολιτείας , και αν χρειαστεί να γίνουν και καινούργιοι!  Με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη και των ομάδων, που θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν  τις ευθύνες τους! Όπως επίσης και η διαιτησία θα πρέπει  επιτέλους να σταθεί στο ύψος της, και όλοι εμείς να πάψουμε να είμαστε καχύποπτοι! Διότι έτσι δεν βοηθάμε το ποδόσφαιρο!  Όσο για την διακοπή του πρωταθλήματος  δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει σε κάτι!».

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΜΕΝΤΗΣ (Προπονητής Ολυμπιακού Ζαχάρως):

«Δεν είναι τωρινό  φαινόμενο…»

«Τα τελευταία γεγονότα δεν είναι τωρινό φαινόμενο! Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε το παρελθόν και να βλέπουμε μόνο το παρών! Όσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και είναι «λάστιχο»…, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι! Το ποδόσφαιρο θα πρέπει  να ελέγχεται από τη βάση έως τη «Σούπερ – Λίγκα», οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται  όπως στο εξωτερικό, και όχι όπως  βολεύει τον καθένα! Ας σοβαρευτούν επιτέλους και οι πρόεδροι των ομάδων, και  ας  ελέγχονται επιτέλους  και οι ίδιοι, σε ότι έχει να κάνει με το ποινικό τους μητρώο, την οικονομική τους κατάσταση κ.λ.π.!  Με  προσωρινές διακοπές του πρωταθλήματος δεν νομίζω  ότι θα  αλλάξει κάτι, η θα λυθεί   το χρονίζον  πρόβλημα! Νομίζω  ότι επιτέλους  θα πρέπει να αλλάξει ο αθλητικός νόμος, σε ορισμένα του σημεία, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν «παραθυράκια», και κάποιοι  να μένουν ατιμώρητοι!».

ΘΟΔΩΡΗΣ  ΒΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ (Υπεύθυνος  Ακαδημιών Πανηλειακού):

«Χρειάζονται δραστικά μέτρα…»

« Το πρόβλημα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν είναι τωρινό! Απλά τα τελευταία χρόνια, άπαντες γνώριζαν, και άπαντες το κουκούλωναν!!! Απλά το ποτήρι τώρα ξεχείλισε,  και βγήκε στην επιφάνεια!  Επιπλέον η οικονομική  κρίση  έχει οξύνει  την κατάσταση , και  την πληρώνει  το ποδόσφαιρο!  Εδώ πλέον που φτάσαμε, αν δεν ξεκινήσουμε  από το μηδέν από πλευράς πολιτείας δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε οικογένεια  να μπορεί να πάει στο γήπεδο! Άρα χρειάζονται δραστικά  μέτρα, διαφορετικά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι!  Άρα  θα πρέπει να καθίσουν όλοι  οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί, για να δουν τι θα γένει, γιατί διαφορετικά το ποδόσφαιρο δεν έχει μέλλον! Και οι  ομάδες  να  επενδύσουν επιτέλους  στις  υποδομές, και όχι  σε παίκτες αμφιβόλου αξίας! Γιατί   το «οικοδόμημα»  που λέγεται Ελληνικό Ποδόσφαιρο, νοσεί εδώ και χρόνια, και η διακοπή  του πρωταθλήματος  της «Σούπερ – Λίγκ» είναι  μια ασπιρίνη…  που δεν θεραπεύει  τον «καρκίνο»!

ΝΙΚΟΣ  ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ (Παίκτης  Πανηλειακού):

«Το ποδόσφαιρο όπως είναι σήμερα δεν έχει  μέλλον»

« Όλα  τα τελευταία  γεγονότα είναι κατακριτέα!  Όμως  δεν είναι τωρινά φαινόμενα, αλλά φαινόμενα μιας ζωής! Απλά  τώρα το ποτήρι  ξεχείλισε, και  βγήκε  στην επιφάνεια!  Άρα εδώ που φτάσαμε  θα πρέπει  πρώτα η πολιτεία, και κατόπιν  όλοι οι εμπλεκόμενοι  φορείς  να  ασχοληθούν σοβαρά , δίνοντας λύση  στο πρόβλημα!  Διαφορετικά δεν έχει μέλλον  το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, και  όλα αυτά  τα φαινόμενα  θα παρασύρουν ακόμα και  το μικρό υγιές κομμάτι  του ποδοσφαίρου, κυρίως του ερασιτεχνικού!  Όσο  για αυτή  την  προσωρινή διακοπή  του πρωταθλήματος, δεν νομίζω  ότι θα ευνοήσει σε κάτι!  Για να συνετιστούν οι ομάδες και όλοι αυτοί  που αμαυρώνουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο,  χρειάζεται  οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, τουλάχιστον  για φέτος , και αποκλεισμό  από τις Ευρωπαικές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου»!

Όλη η επικαιρότητα