Ηλεία

Ανθρώπινη Αλληλεγγύη Ηλείας: Η φτώχεια τους χτυπά την πόρτα…

Ακούστε το άρθρο

Η δράση της ‘Ανθρώπινης Αλληλεγγύης’ στην Ηλεία σε οδηγεί στην συνειδητοποίηση της σκληρής πραγματικότητας και αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του προβλήματος και τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Αυτό έγινε αντιληπτό και χθες που ξεκίνησε η διανομή τροφίμων εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Ζωές που ανατράπηκαν από την μια στιγμή στην άλλη, άνθρωποι αξιοπρεπείς που ζουν πλέον στα όρια της φτώχειας, οικογένειες που υποφέρουν εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων, είναι οι περιπτώσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και το χειρότερο είναι ότι ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται…

 

Χθες έγινε διανομή τροφίμων και σε επόμενη φάση θα γίνει και διανομή ρούχων

Αυξάνονται

Περίπου 150 οικογένειες είναι εγγεγραμμένες στην λίστα της ‘Ανθρώπινης Αλληλεγγύης’, στις οποίες και παρέχεται τακτική η περιστασιακή βοήθεια, ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Απόστολος Αποστολόπουλους, τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ζητούν βοήθεια.

Όπως εξηγεί ο κ. Αποστολόπουλος, τα διάφορα βοηθήματα που διανέμει η πολιτεία, ξοδεύονται ως επί το πλείστον για την κάλυψη ενοικίων και λογαριασμών, έτσι όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα στρέφονται στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο.

Γι’ αυτό άλλωστε εκτός από τις διανομές που γίνονται παραμονές εορτών, η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στηρίζει σε εβδομαδιαία βάση κάποιους ανθρώπους.

«Υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα υγείας που δεν έχουν χρήματα και ουσιαστικά ζουν από εμάς. Τα επιδόματα τα διαθέτουν για τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις, δεν τα βγάζουν πέρα και για τα τρόφιμα έρχονται σε εμάς» θα πει ο κ. Αποστολόπουλος.

Πέραν λοιπόν της καθημερινής προσφοράς η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάμων και αυτά τα Χριστούγεννα, για 14η χρονιά!

 

Ο πρόεδρος της ‘Ανθρώπινης Αλληλεγγύης’ Απόστολος Αποστολόπουλος με εθελοντές της ‘Ανθρώπινης Αλληλεγγύης’

Συνεχίζεται η διανομή

Από χθες το πρωί ξεκίνησε στα γραφεία της στην Αμαλιάδα, επί της οδού Θεμιστοκλέους 28, η διανομή τροφίμων και συνεχίζεται και σήμερα, ενώ αύριο Παρασκευή θα γίνει διανομή στην περιοχή του Πύργου και σε απομακρυσμένα χωριά που δεν μπορούν να μετακινηθούν οι δικαιούχοι.

«Αυτή τη φορά θα περάσουμε τις 150 οικογένειες, γιατί παρουσιάστηκαν και νέα άτομα τώρα που έχουν ανάγκη και εμείς πρέπει να στηρίξουμε όλες τις περιπτώσεις» εξηγεί ο κ. Αποστολόπουλος.

Από χθες διανέμονται τρόφιμα, γιαούρτι προσφορά της εταιρείας ‘Φάρμα Ηλείας’ και ψωμί από το αρτοποιείο ‘Λαβαζός’, το οποίο διαθέτει δωρεάν ψωμί κάθε εβδομάδα και καλύπτονται 30 με 40 οικογένειες.

Ο κ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε θερμά όσους στηρίζουν το έργο της ‘Ανθρώπινης Αλληλεγγύης’ και τους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και έκανε ιδιαίτερη μνεία στα super-markets LIDL σε Πύργο και Αμαλιάδα, το super-market ‘ΤΕΡΖΗ’ στον Πύργο, τα super-markets ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης στην Αμαλιάδα, την εταιρεία ‘Φάρμα Ηλείας’ για την προσφορά της σε προϊόντα παραγωγής της και το αρτοποιείο Λαβαζός.

Επίσης, καλεί όσους μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά να το πράξουν γιατί οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Να σημειωθεί ότι η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ διοργανώνει λαχειοφόρο και ήδη κυκλοφορούν λαχνοί των 2,50 ευρώ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά τροφίμων.

Όλη η επικαιρότητα