Ηλεία

Αντί για ρύζι, αντισηπτικό..!

Ακούστε το άρθρο

Και από παραδοσιακά σε… αποστειρωμένα πλέον μυστήρια..! – Μετρημένοι και σε απόσταση οι καλεσμένοι

Πολλές αλλαγές στον τρόπο που είχαν προγραμματίσει τα ζευγάρια να κάνουν τον γάμο και  τη βάπτιση φαίνεται να προκαλεί ο κορωνοϊός, φέρνοντας κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω, τόσο από πλευράς τέλεσης των μυστηρίων, όσο και από πλευράς γλεντιού. Η όλη κατάσταση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες ακόμη και τις προετοιμασίες αφού όλα πλέον γίνονται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής, σχεδόν αποστειρωμένα… Στους γάμους του καλοκαιριού και σε όσους προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, θα υπάρχουν πολλά αντισηπτικά, μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας και ο αριθμός των καλεσμένων δεν θα ξεπερνά τα 250 άτομα, ανάλογα πάντα με τα τετραγωνικά του κέντρου, ενώ αυτοί που θα μπορούν να παρακολουθούν το μυστήριο στο εσωτερικό του ναού, θα είναι γύρω στα 50 άτομα, με τον ακριβή αριθμό να εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του ναού…

Έτσι λοιπόν τα αγαπημένα και παραδοσιακά αυτά μυστήρια στα οποία μέχρι την προ κορωνοϊού εποχή αποτελούσαν και ένα ευχάριστο γεγονός για να βρεθούν μαζί συγγενείς και φίλοι αλλάζουν μορφή και αποκτούν νέους αυστηρούς κανόνες. Οι εμπλεκόμενοι «της βιομηχανίας του γάμου και της βάπτισης» προσπαθούν να προσαρμοστούν στα όσα προτείνουν οι λοιμοξιωλόγοι προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και με βασικό τους μέλημα να καλύψουν τις επιθυμίες των πελατών τους.

Άλλωστε τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης αποτελούν βασικές αξίες στην ελληνική οικογένεια και ξεχωριστές στιγμές για το ζευγάρι και το νεοφώτιστο μωρό. Οι δυσκολίες με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί λόγω του covid19 είναι σίγουρα πολλές καθώς αρκετές λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Οι «ειδικοί» δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν εργασία, να προτείνουν ιδέες, να δώσουν λύσεις και ένα τέλος στην αγωνία των πελατών τους, προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια την ιδιαίτερη εκείνη ημέρα της ζωής τους…

Νύφες και Μανούλες σε κρίση πανικού από την ακύρωση γάμων και βαπτίσεων

Η Make Up Artist Αθηνά Καλογεροπούλου, μας μιλά για όσα βίωσε αυτόν τον καιρό με την ανασφάλεια των πρωταγωνιστών όταν ανακοινώθηκε η αναβολή των μυστηρίων  «Όλοι όσοι ήθελαν να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους, ή να βαφτίσουν το μωράκι τους το 2020, πάγωσαν και καθώς οι εξελίξεις ήταν τρομακτικές αναγκάστηκαν να αλλάξουν  τα πλάνα τους. Με την ανασφάλεια στο κόκκινο και με πολλά ερωτηματικά δέχτηκα πολλά τηλέφωνα από προγραμματισμένες νύφες που ήταν να επιμεληθώ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά και μανούλες που είχαν προγραμματίσει τις βαπτίσεις των μωρών τους.

Νύφες μου και μανούλες που είχαν τρελαθεί και που δεν ήξεραν  τι να κάνουν. Το χαμόγελο τους έχει μετατραπεί σε άγχος και λύπη, φυσικά και προσπαθώ να τις ηρεμήσω, να τις καθησυχάσω, ότι τίποτα δεν χάνεται, τίποτα δεν αλλάζει όταν υπάρχει η όμορφη σκέψη…

Μετά το πράσινο φως για την τέλεση μυστηρίων, κάποια ζευγάρια τολμούν να προχωρήσουν στα σχέδιά τους. Τα μέτρα είναι σκληρά και δύσκολα καθώς αυτά τα μυστήρια εμπεριέχουν την παρουσία πολλών καλεσμένων, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση. Έτσι επανερχόμαστε προσεκτικά και στις 23 Μαΐου με μεγάλη μου χαρά έχω την πρώτη μου βάπτιση και στις 19 Ιουλίου την πρώτη μου νύφη. Σίγουρα χάθηκαν πολλές ευτυχισμένες στιγμές για τα ζευγάρια αλλά και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τους γάμους και τις βαπτίσεις. Είμαστε εδώ, δυνατοί και ως άριστοι επαγγελματίες να εμψυχώσουμε τους πελάτες μας και πάνω από όλα άνθρωποι με υπομονή και θετική διάθεση!!».

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα είμαστε έτοιμοι για τους πρωταγωνιστές των γάμων & βαπτίσεων…

Ο γάμος και η βάφτιση είναι κινητήριος δύναμη για την οικονομία κάθε περιοχής, μας εξηγεί η κ. Σοφία Σωτηροπούλου που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία ενδύματα. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι ανασταλτικός παράγοντας για τέτοιες εκδηλώσεις. Μετά την άρση των μέτρων, ο κόσμος άρχισε δειλά-δειλά να βγαίνει στα καταστήματα. Αν και είναι λίγες οι μέρες που η αγορά λειτουργεί, φαίνεται ότι αρκετά μυστήρια έχουν αναβληθεί για μετά το τέλος Ιουνίου και πολλά περισσότερα έχουν ακυρωθεί. Στο κατάστημά μας έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας. Θα έλεγα ότι οι περισσότεροι πελάτες μας δεν δείχνουν ιδιαίτερα φοβισμένοι και δεν διστάζουν να δοκιμάσουν ρούχα. Αυτό που εμείς συστήνουμε είναι να κρατούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες, να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά μας και όταν  δοκιμάζουν τα ρούχα, αυτά να μην έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο. Άλλωστε, μετά από κάθε δοκιμή  παραμένουν σε ξεχωριστό stand και καθαρίζονται με ατμό, ώστε να είναι ασφαλή για τον επόμενο πελάτη. Καλούμε τον κόσμο της περιοχής μας να στηρίξει την τοπική αγορά και ελπίζουμε να ανταποκριθεί. Με προσοχή και κυρίως καλή διάθεση ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρούμε τους ρυθμούς μας όλοι μαζί. Άλλωστε η σχέση που έχουμε εδώ και τόσα χρόνια με τους πελάτες μας είναι περισσότερο προσωπική.

Από τον Ιούνιο θα επανέλθουν τα βραδινά και αμπιγέ χτενίσματα

«Η κατάσταση με τον covid19 δημιούργησε πολλά σοβαρά προβλήματα σε όλη την αγορά και κυρίως στα επαγγέλματα που εμπλέκονται με εκδηλώσεις σαν τον γάμο και τη βάπτιση.  Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα μέτρα προστασίας και την ακύρωση των μυστηρίων, τα πιο προσεγμένα και βραδινά χτενίσματα περιορίστηκαν. Βέβαια δειλά – δειλά ανοίγουν τα μαγαζιά, επιτρέπεται η κίνηση και από τέλος Ιουνίου θεωρώ ότι θα βρούμε τους ρυθμούς μας», μας είπε ο Γιώργος Αλμπάνης κομμωτής με εμπειρία στο νυφικό και βραδινό χτένισμα. «Στο κομμωτήριο τηρούνται στο μέγιστο όλοι οι κανόνες υγιεινής με μάσκες, αντισηπτικά και με ωράριο από τις 07.00 έως τις 22.00  προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και να εξυπηρετήσουμε όλους τους πελάτες. Επιπλέον δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των ραντεβού και στην απολύμανση που επιβάλλεται. Είναι κάτι πρωτοφανές για ολόκληρη την αγορά θα το παλέψουμε με χαμόγελο και θετική διάθεση», πρόσθεσε.

Η αγάπη δεν αναβάλλεται, δεν ακυρώνεται, δεν σταματά…

«Υπάρχει θεωρώ παραπληροφόρηση σε πολλά» μας είπε η Γιώτα Ασημακοπούλου που διατηρεί κατάστημα με νυφικά και βαπτιστικά στον Πύργο και συνέχισε  «οι επίσημες οδηγίες είναι μέχρι τις 5 Ιουνίου από την Ιερά Σύνοδο όπου στη συνέχεια αναμένεται να ανοίξουν περισσότερο τα μέτρα. Οι νύφες μου όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα, αρχικά πανικοβλήθηκαν, ξέρετε η ημέρα του γάμου, αποτελεί ξεχωριστή στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας. Έτσι τα μυστήρια του Απριλίου και του Μαΐου, θα μετατεθούν για τους επόμενους μήνες, σε άλλες ημερομηνίες.  Ήδη έχουν ξεκινήσει  καινούρια ραντεβού για  γάμους και παράλληλα  και βαπτίσεις. Οι κανόνες υγιεινής τηρούνται αυστηρά στις πρόβες, στα ραντεβού, όλα με υπευθυνότητα και συνέπεια γιατί η αγάπη δεν ακυρώνεται, δεν αναβάλλεται, δεν σταματά. Ένας γάμος με όλα τα επαγγέλματα που εμπλέκονται σε αυτόν μπορεί να τονώσει την αγορά.  Όσο για τους στολισμούς θα γίνονται κανονικά σεβόμενοι πάντα τον χώρο του μυστηρίου!  Η πολιτεία και η εκκλησία μας περισσότερο από ποτέ κρίνεται αναγκαίο να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ομαλοποίηση της κατάστασης.. Αντιμετωπίζουμε μαζί το σήμερα με χαμόγελο και διάθεση και συνεχίζουμε δυναμικά».

Κανένα μυστήριο
δε θα κερδίσει ο
covid19

«Μετά το σοκ της αγοράς το προηγούμενο διάστημα προσπαθούμε να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας», μας είπε η Ανθή Πισιμίση από το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων «Ο Άγιος» «Είναι γεγονός ότι ο κόσμος αναστατώθηκε με την εφαρμογή των τόσο αυστηρών μέτρων όμως τα ιερά αυτά μυστήρια πάντα θα γίνονται, απλά μετατέθηκαν για αργότερα. Με την άρση των μέτρων έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον από τους γαμπρούς, τους κουμπάρους αλλά και τους καλεσμένους που επιθυμούν να «βάλουν» κάτι ξεχωριστό.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε πουκάμισα, κοστούμια, γραβάτες, μανικετόκουμπα και άλλα αξεσουάρ για όλες τις ηλικίες και επιπλέον νεανικό ντύσιμο για εφήβους. Όλα στη γνωστή ποιότητα των οίκων που συνεργαζόμαστε και σε εξαιρετικές τιμές. Είμαστε εδώ με θετική διάθεση και πολλές προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, γιατί πάντα θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις», κατέληξε.

Η ευτυχία πάντα θα βρίσκει
τρόπο να συνεχίζετα

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής συνεχίζουμε τη ζωή μας με αγάπη για τη δουλειά μας και με σεβασμό στον κόσμο που είναι κοντά μας τόσα χρόνια, μας είπε η Εύη Ρουμπάνη. «Ήδη έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον σε καλά βραδινά υποδήματα για ιδιαίτερες στιγμές και όσο τα μέτρα το επιτρέπουν θεωρώ ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται, πρόσθεσε. Ο γάμος και η βάπτιση πάντα θα υπάρχουν στη χώρα μας Η συλλογή μας εμπλουτίζεται και συνεχίζει τόσο σε σχέδια όσο και σε χρώματα. Σκοπός μας είναι να εξυπηρετήσουμε ακόμη και τις πιο απαιτητικές πελάτισσες είτε σε πέδιλα, είτε σε γόβες αλλά και σε αμπιγέ τσαντάκια για ξεχωριστές εμφανίσεις. Το ότι αναβλήθηκαν κάποια μυστήρια είναι γεγονός, όμως η ευτυχία πάντα θα συνεχίζει και είμαστε όλοι εδώ υγιείς με όμορφη διάθεση και προτάσεις για τους πελάτες μας. Όλο αυτό είναι παγκόσμια πρωτόγνωρο, αλλά με καλή διάθεση και συνεργασία, όλα θα ξεπεραστούν…»,  μας είπε η κ. Ρουμπάνη.

Απαραίτητο το καλό παπούτσι σε ένα προσεγμένο ντύσιμο.. 

«Η πανδημία του κορωνοϊού εκτός από τον τομέα της υγείας έπληξε και αυτόν της αγοράς και των εκδηλώσεων που σχετίζονται με αυτή», μας είπε ο κ. Μανώλης Καταυτός από το κατάστημα Belloccio. «Έτσι, γάμοι, βαπτίσεις αλλά και άλλες εκδηλώσεις που απαιτούν προσεγμένες εμφανίσεις μετατέθηκαν για αργότερα. Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα ενδιαφέρον το οποίο αναμένεται πιο έντονο από τον επόμενο μήνα. Άλλωστε τα παπούτσια είναι ένα είδος απαραίτητο για τέτοιες εμφανίσεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νύφες, κουμπάρους και επίσημες τελετές γενικά. Οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε ξεκίνησαν να μας προμηθεύουν με είδη σε υπέροχα σχέδια και χρώματα και θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα. Μέσα στο Belloccio τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής για να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας και με χαμόγελο και θετική διάθεση να βοηθήσουμε τους πελάτες μας όπως κάνουμε εδώ και τόσα χρόνια. Η αγορά της πόλης πρέπει να στηριχτεί γιατί σε αυτή στηρίζεται η οικονομία του Πύργου», πρόσθεσε ο κ. Καταυτός.

Όσο υπάρχει Ελλάδα,
πάντα θα υπάρχει
και το μυστήριο της βάπτισης

«Το μυστήριο της βάπτισης πάντα θα γίνεται στη χώρα μας… Πάντα ο Έλληνας θα βαφτίζει τα παιδιά του», μας είπε η Αθήνα Κοροκοκού από το κατάστημα παιδικών και βαπτιστικών Babyland, απλά τώρα θα γίνεται λίγο διαφορετικά και συνέχισε «Οι προγραμματισμένες βαπτίσεις για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, μετατέθηκαν για αργότερα, λόγω των μέτρων.  Παρά την κατάσταση που επικρατεί για τον περιορισμό των καλεσμένων ατόμων στο μυστήριο, όλα τα υπόλοιπα εξελίσσονται ομαλά. Γονείς και υποψήφιοι νονοί, έχουν ξεκινήσει να αναζητούν πακέτα βάπτισης και καλά ρούχα για τα υπόλοιπα παιδιά τους.  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και χρώματα, οι τιμές είναι προσιτές για όλους και ασφαλώς όλα γίνονται τηρώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Σίγουρα το προηγούμενο διάστημα ήταν δύσκολο και πρωτόγνωρο για όλους μας, όμως η ζωή συνεχίζεται και έστω με μια καθυστέρηση θα γίνουν τα μυστήρια στο άμεσο μέλλον. Ψυχραιμία, προσοχή και θετική διάθεση για να νικήσουμε το κακό», κατέληξε η κ. Κοροκοκού.

Παρελθόν οι γάμοι
των 500  ατόμων

Οι γάμοι των ζευγαριών από το εξωτερικό που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν παραθαλάσσια ακυρώθηκαν, ενώ οι γάμοι του Μαΐου και του Ιουνίου αναβλήθηκαν για αργότερα.

Νέα μέτρα μετά τις 5 Ιουνίου.

Οι καλεσμένοι θα εξαρτώνται από τα τετραγωνικά μέτρα της εκκλησίας

Όλη η επικαιρότητα