Ηλεία

Αντί για τράπεζα… ΑΤΜs και Pay Spots για τους δημότες Πηνειού

Μέσω… Εθνικής η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στην ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη για το υποκατάστημα της Γαστούνης.
Ακούστε το άρθρο

Kανένα περιθώριο ανάκλησης της άδικης απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Γαστούνη που εξυπηρετεί τους πολίτες του δήμου Πηνειού και ιδιαίτερα αυτούς μεγάλης ηλικίας για τους οποίους δεν είναι εύκολη η μετακίνηση αλλά και η εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μέσα, δεν αφήνει η απάντηση του υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη αλλά κυρίως η απάντηση της ίδιας της τράπεζας δια στόματος της ∆ιευθύντρια Εταιρικής ∆ιακυβέρνησης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, Ιωάννας Σαπουντζή, στην ερώτηση που κατέθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

O Kοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης

Στην ερώτησή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Δήμο Πηνειού και να προστατευθεί η δυνατότητα για τους πολίτες και την τοπική επιχειρηματικότητα να έχουν φυσική πρόσβαση στην τραπεζική εξυπηρέτηση, ο κ. Χατζηδάκης αρχικά τόνισεότι τα ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας των τραπεζικών υποκαταστημάτων άπτονται της επιχειρηματικής πολιτικής των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης

Πρόσθεσε δε πως «σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα δίκτυα καταστημάτων διαμορφώνονται μετά από εκτίμηση και στάθμιση σειράς παραμέτρων σε σχέση με υφιστάμενα δεδομένα. Ταυτόχρονα, όλες οι συστημικές τράπεζες, επενδύουν στον διαρκή εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω διαδικτύου και μέσω τηλεφώνου».

Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας

Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας παρακολούθησης της λειτουργίας των πιστωτικών ιδρυμάτων, απευθύνθηκε προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να λάβει την απάντησή της στο συγκεκριμένο ερώτημα και η τελευταία απάντησε με σχετικό έγγραφο στο οποίο δεν διαφαίνεται ουδεμία πρόθεση αντιστροφής της κατάστασης.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση σχετικά με την συγχώνευση του καταστήματος της Γαστούνη, σε αυτό του Πύργου, «Η τράπεζά μας δραστηριοποιείτο μέχρι πρότινος στον δήμο Πηνειού με πληθυσμό περίπου 21300 κατοίκων μέσω του υποκαταστήματος της Γαστούνης. Σημειώνεται δε, ότι το τελευταίο απέχει από το υποκατάσταστημα Λεχαινών (του όμορου δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης) περίπου 11 χιλιόμετρα.

Περαιτέρω, για τις ανάγκες τραπεζικής εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής, η Εθνική Τράπεζα λειτουργεί στον δήμο Πηνειού, 3 ΑΤΜs, τα οποία φυσικά θα παραμείνουν στο εξής σε λειτουργία. Μέσω αυτών παρέχεται μεγάλο εύρος συναλλαγών που καλύπτει τον κύριο όγκο των συναλλακτικών αναγκών της πελατείας.

H ∆ιευθύντρια Εταιρικής ∆ιακυβέρνησης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας, Ιωάννα Σαπουντζή

Επιπρόσθετα, η Τράπεζα μας ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα, παρέχει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων λιανικής μέσω της υπηρεσίας «i-bank pay spot» από τα οποία δύναται να εξυπηρετηθούν ακόμα και συναλλασσόμενοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα. Συγκεκριμένα μέσω των Pay – Spots, οι συναλλασσόμενοι πολίτες και μη της Τράπεζάς μας, έχουν την δυνατότητα άμεσης και απευθείας πληρωμής υποχρεώσεων (ΔΕΚΟ, Τηλεπικοινωνίας, Ασφαλίστρων , οφειλών προς το Δημόσιο) με χρήση μετρητών ή Χρεωστικής/Πιστωτικής κάρτας τράπεζάς μας ή άλλων τραπεζών με ταχύτητα, ασφάλεια, διευρυμένο ωράριο και με λήψη απόδειξης. Ειδικώς στον δήμο Γαστούνης, λειτουργούν 9 Pay Spots εγκατεστημένα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή».

Παράλληλα, αναφέρεται πως στο πλαίσιο του μετασχηματισμού που διενεργείται ήδη στην Τράπεζα, προωθείται η χρήση ψηφιακών καναλιών παρέχοντας την δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν το μέσο συναλλαγών που τους εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα (internet banking, phone banking, mobile banking κλπ) ώστε να πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών, οι οποίες εμπλουτίζονται διαρκώς με στόχο την εξυπηρέτηση του πελάτη χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψή του σε κατάστημα ή ΑΤΜ του Δικτύου από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Τέλος, η Εθνική σημειώνει μεταξύ άλλων πως, η επιλογή της αυτή επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων, ήδη σήμερα, 9 στις 10 συναλλαγές πραγματοποιούνται από την πελατεία της μέσω ηλεκτρονικών δικτύων χωρίς την ανάγκη επίσκεψης στα Ταμεία των καταστημάτων της Τράπεζας και προσθέτει πως διευρύνονται διαρκώς οι δυνατότητες απομακρυσμένης εξυπηρέτησης των ιδιωτών.

Όλη η επικαιρότητα