Περιβάλλον

Aντιδράσεις προκαλεί η ίδρυση περιφερειακού πάρκου λίμνης Καϊάφα και κόλπου Κυπαρισσίας

kaiafas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή τους με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος ίδρυσης περιφερειακού πάρκου λίμνης Καϊάφα και θαλάσσιας περιοχής κόλπου Κυπαρισσίας εξέφρασαν εκ νέου χθες το πρωί φορείς που συμμετείχαν σε τεχνικού  χαρακτήρα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του δήμου Ζαχάρως.

Όπως έγινε γνωστό στην  σύσκεψη( κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!) εκφράστηκε για μια ακόμα φορά μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή.  Τοπικοί φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις επεσήμαναν ότι  λόγω της απομόνωσης των παραδοσιακών ανθρώπινων δράσεων  θα οδηγηθεί  μια τεράστια ακτίνα σε μεγαλύτερο μαρασμό. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση του παραλιακού μετώπου του Νομού Ηλείας, η οποία ξεκινάει από το Κατάκολο και καταλήγει στις εκβολές του ποταμού Νέδα, συμπεριλαμβάνοντας τους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Ζαχάρως καθώς και τη γειτονική Κυπαρισσία.

Ήδη  το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είπε ομόφωνα «όχι» στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, ενώ το αντίστοιχο Δ.Σ. Ζαχάρως στη συνεδρίασή του στις 29/3 αποφάσισε και αυτό -κατά πλειοψηφία- αρνητικά για το συγκεκριμένο θέμα (η παράταξη του κ. Αγραπιδά δήλωσε «παρών» προκειμένου να γίνει δημόσια διαβούλευση).  Πρέπει να τονιστεί ότι και  η  Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ζαχάρως, Κρεστένων, Πύργου και Κυπαρισσίας έχει εκφράσει  την αντίθεσή της, δηλώνοντας απερίφραστα ότι είναι κάθετα ενάντια στην ίδρυση του Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Θαλάσσιας Περιοχής Κόλπου Κυπαρισσίας όπως αυτό καθορίζεται από το σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος και θα παρέμβει με όλες τις δυνάμεις της για την ανατροπή και μη πραγματοποίησή του.

Περιβάλλον

Aντιδράσεις προκαλεί η ίδρυση περιφερειακού πάρκου λίμνης Καϊάφα και κόλπου Κυπαρισσίας

kaiafa.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή τους με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος ίδρυσης περιφερειακού πάρκου λίμνης Καϊάφα και θαλάσσιας περιοχής κόλπου Κυπαρισσίας εκφράζουν τοπικοί φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις, λόγω της απομόνωσης των παραδοσιακών ανθρώπινων δράσεων που θα οδηγήσουν μια τεράστια ακτίνα σε μεγαλύτερο μαρασμό. Σύμφωνα με τα kinigetikanea.gr, το σχέδιο περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση του παραλιακού μετώπου του Νομού Ηλείας, η οποία ξεκινάει από το Κατάκολο και καταλήγει στις εκβολές του ποταμού Νέδα, συμπεριλαμβάνοντας τους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Ζαχάρως καθώς και τη γειτονική Κυπαρισσία.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είπε ομόφωνα «όχι» στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, ενώ το αντίστοιχο Δ.Σ. Ζαχάρως στη συνεδρίασή του στις 29/3 αποφάσισε και αυτό -κατά πλειοψηφία- αρνητικά για το συγκεκριμένο θέμα (η παράταξη του κ. Αγραπιδά δήλωσε «παρών» προκειμένου να γίνει δημόσια διαβούλευση).


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ζαχάρως, Κρεστένων, Πύργου και Κυπαρισσίας, εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της, δηλώνοντας απερίφραστα ότι είναι κάθετα ενάντια στην ίδρυση του Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Θαλάσσιας Περιοχής Κόλπου Κυπαρισσίας όπως αυτό καθορίζεται από το σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος και θα παρέμβει με όλες τις δυνάμεις της για την ανατροπή και μη πραγματοποίησή του.

Πηγή: kinigetikanea.gr

Όλη η επικαιρότητα