Ηλεία

Αντιδράσεις για τον… κράχτη στο κυνηγι – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΚΣ Ζαχάρως, Χρ. Πλιάγκος

Με την… πατροπαράδοτη αλλά παράνομη μέθοδο του «κράχτη» προσπαθούν ορισμένοι να κυνηγήσουν θηράματα, κάτι που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στους κόλπους των κυνηγετικών συλλόγων. Όπως επισήμανε στην εφ.«Πατρίς» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως, Χρήστος Πλιάγκος, φέτος φαινόμενο του «κράχτη» στην περιοχή είναι σε έξαρση, αφού έχουν διαπιστωθεί τρία με τέσσερα περιστατικά ημερησίως.

«Η χρήση του λεγόμενου κράχτη είναι παράνομη, ανεπίτρεπτη και έξω από κάθε λογική, ειδικά σε μια κυνηγετική περίοδο κατά την οποία πληροφορούμαι από συναδέλφους κυνηγούς ότι είναι μία από τις καλύτερες των τελευταίων 30 ετών στα πουλιά», επισήμανε ο κ.Πλιάγκος, προσθέτοντςσς ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν για να τερματιστεί αυτή η συνήθεια.

«Έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε την παράδοσή μας και το χόμπι μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΣ Ζαχάρως. Ο «κράχτης» είναι ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης πτηνών που χρησιμοποιείται από… επιτήδειους για τη θήρα φτερωτών θηραμάτων, ενέργεια παράνομη που επισύρει σοβαρές νομικές συνέπειες.

Όλη η επικαιρότητα