Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Αντιδράσεις κατά του Πικέ από τους οπαδούς στην προπόνηση της Ισπανίας

Ακούστε το άρθρο
«Μπάσ@@@ Πικέ, φύγε από την εθνική ομάδα»! Το κλίμα εναντίον του διεθνούς κεντρικού αμυντικού της Μπαρτσελόνα είχε βαρύνει με τις δηλώσεις του μετά το ματς με την Λας Πάλμας, ωστόσο, έγινε ακόμη χειρότερο πριν την έναρξη της προπόνησης της εθνικής Ισπανίας εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων που έχει να δώσει στους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου.

Εκτός από τα σφυρίγματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς των «φούριας ρόχας» την ώρα που ο Πικέ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με τους συμπαίκτες του για να ξεκινήσει η προπόνηση, δύο πανό ήταν εκείνα που «έκλεψαν την παράσταση». Το ένα έγραφε «Πικέ μπάσ@@@ φύγε από την εθνική» και το άλλο «Πικέ: η Ισπανία είναι η πατρίδα σου».

Αποδοκιμάστηκε και ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Χουάν Λοπετέγκι, επειδή συμπεριέλαβε στις κλήσεις του και τον κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ ψύχραιμος και χωρίς καμία διάθεση να δώσει συνέχεια.

Ο Ζεράρ Πικέ ήταν από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα που επέμεναν να μη διεξαχθεί ο αγώνας με της Λας Πάλμας, έστω και με κλειστές πόρτες, ανήμερα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ο Καταλανός αμυντικός χαρακτήρισε ως τη χειρότερη εμπειρία στην καριέρα του να πρέπει να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό περισσότερων των 300 Καταλανών από τις αστυνομικές δυνάμεις της Ισπανίας και δήλωσε έτοιμος να αποσυρθεί από την εθνική Ισπανίας πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν αυτό θέλει η Ομοσπονδία. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ο Πικέ είπε: «Δεν ξέρει να μιλά ούτε Αγγλικά. Αυτό είναι το επίπεδό του».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα