Κύπρος Ποδόσφαιρο

Αντιδράσεις στην Κύπρο για το φιλοχουντικό πανό οπαδών του ΑΠΟΕΛ

Την έντονη αντίδρασή τους για το πανό υπέρ της χούντας που ανάρτησαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την ομάδα Ομόνοια εκφράζουν με ανακοινώσεις το ΚΚΕ Κύπρου και το ΑΚΕΛ.

Το ΚΚΕ Κύπρου καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, «να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, του ΕΛΑΜ και όλων αυτών που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, αλλά και του αντικομμουνισμού».

Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται ότι «το νέο περιστατικό με την ανάρτηση πανό ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, νοσταλγών της Χούντας και του «Χ»ίτη Γρίβα που με τον ρόλο του στο πραξικόπημα άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου εδώ και 43 χρόνια, πρέπει να βρει απάντηση από την μαζική καταδίκη των εργαζομένων στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «εδώ και χρόνια προσπάθεια των φασιστών, με προεξέχοντες τους ναζί της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ, να ‘απομυθοποιήσουν’ τάχα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υμνώντας ταυτόχρονα το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας. Σ` αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι ότι τάχα ‘δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο’, όπως αναγραφόταν και στο συγκεκριμένο πανό».

Η αναγραφή συνθημάτων στο ΤΕΠΑΚ κατά του Πολυτεχνείου, το πανό που ανάρτησαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Ομόνοια και συνθήματα που ακούστηκαν στις πρόσφατες αντικατοχικές εκδηλώσεις, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωση του Γιώργου Τ. Γεωργίου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και βουλευτή, αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες ζούμε την αναβίωση ακροδεξιών και φασιστικών συνθημάτων από τους γνωστούς κύκλους.

Δυστυχώς, προσθέτει, κάποιοι νοσταλγούν το αμαρτωλό παρελθόν και δεν διδάσκονται από τα προδοτικά λάθη, όπως αναφέρει.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Όλη η επικαιρότητα