Ελλάδα

Αντιεξουσιαστές με πανό έξω από την κατοικία της Ντόρας Μπακογιάννη

Ακούστε το άρθρο

Ομάδα αντιεξουσιαστών πήγε το απόγευμα της Πέμπτης έξω από την οικία της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Γλυφάδα και ζητούσαν να δοθούν άδειες σε κρατούμενους, μεταξύ αυτών και στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα άτομα αυτά ανάρτησαν πανό που έγραφε «Άδειες τώρα σε Κουφοντίνα και Γουρνά». Στη συνέχεια, πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία ανέγραφαν συνθήματα υπέρ των αδειών σε κρατούμενους και φώναξαν συνθήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην κίνηση αυτή προχώρησε η «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές».

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε μετά την κίνηση αυτή των αντιεξουσιαστών:

«Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, καταδικάστηκε ισόβια διότι αφαίρεσε ζωές αθώων ανθρώπων, τις περισσότερες δε από αυτές πισώπλατα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον πρόκληση να στέλνεις ανθρώπους οι οποίοι να ρίχνουν τέτοιου είδους χαρτιά στο σπίτι μου. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι αυτοί πρέπει να τηρούνται. Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν μπορεί να βγάλει τον κ. Κουφοντίνα από την φυλακή.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα