Ηλεία

Αντιφασιστική πορεία στον Πύργο – Αντέδρασαν στην παρουσίαση βιβλίου του υπόδικου βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη

Ακούστε το άρθρο

Αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του εκπροσώπου Τύπου και υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στο καφέ «Επαρχείον», στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Η πορεία οργανώθηκε από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας και ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας με τη συμμετοχή περίπου 50 ατόμων, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Η πορεία έφτασε ως το ύψος του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου και σταμάτησε λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Ηλείας, ταξίαρχο Κων/νο Στεφανόπουλο.

Στο σημείο επικράτησε ολιγόλεπτη ένταση, καθώς στα συνθήματα των συμμετεχόντων στην πορεία απάντησαν επίσης με συνθήματα από το ύψος του Επαρχείου μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, χάρη στην ισχυρή αστυνομική παρουσία, η αντιπαράθεση περιορίστηκε σε αντεγκλήσεις. Γύρω στις 4:30μ.μ. τα μέλη και οι φίλοι του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας αποχώρησαν ειρηνικά από την πλατεία Σάκη Καράγιωργα, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής και του φασισμού.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Μαριάννα Μητροπούλου

Όλη η επικαιρότητα