Ηλεία

Αντιμετώπιση φαινόμενων παραβατικότητας στον Πηνειό

Τα φαινόμενα παραβατικότητας από ομάδες τσιγγάνων που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πηνειού, ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν στην ενδιαφέρουσα ευρεία σύσκεψη, που έγινε προχθές στη Γαστούνη.
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές ενέργειες ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που ταλανίζουν περιοχές του δήμου Πηνειού, γίνονται το τελευταίο διάστημα.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν η ευρεία σύσκεψη που υλοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ με πρωτοβουλία του διευθυντή του γραφείου του δημάρχου Πηνειού, Γιώργου Καραστέργιου, ο οποίος και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, Ανδρέα Μαρίνου, συγκάλεσε τη σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στη Γαστούνη, με τη συμμετοχή των ανώτερων αξιωματικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, των αντιδημάρχων, προέδρων κοινοτήτων καθώς και εκπροσώπων του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ηλείας.

Τα φαινόμενα παραβατικότητας από ομάδες τσιγγάνων που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πηνειού, ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν στην ενδιαφέρουσα ευρεία σύσκεψη, που έγινε προχθές στη Γαστούνη και αυτά αναλύθηκαν τόσο από τους ίδιους τους προέδρους των κοινοτήτων Λευκοχωρίου και Καβασίλων ενώ η όλη συζήτηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους δημότες.

Η γόνιμη και εποικοδομητική όπως αποδείχθηκε σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο με την συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας, Γιώργου Σωτηρόπουλου, του Υποδιευθυντή Γιώργου Καρατζά και του επιτελείου τους, του αντιδημάρχου, Νίκου Γεωργόπουλου, του προέδρου και αντιπροέδρου του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ηλείας, Ασημάκη Κοράκη και Π. Παναγιωτόπουλου αντίστοιχα, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Διοικητής του Α.Τ. Πηνειού, Νικόλαος Δρακόπουλος, ο Αστυνόμος Β, Ηλίας Παναγούλης, ο Ανθυπαστυνόμος, Αλέξανδρος Λουρίδας, ο διευθυντής του γραφείου του δημάρχου, Γιώργος Καραστέργιος, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λευκοχωρίου, Αθανάσιος Δρούλιας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καβασίλων, Σωκράτης Βάγγης.

Α. Μαρίνος: Αναγκαία η ενίσχυση του Α.Τ. Πηνειού

Στην εισαγωγική του ομιλία ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης με ένστολο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και γενικότερα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το προσφερόμενο έργο από την ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου μας, αποτρέποντας παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις».

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Γ. Σωτηρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι γίνονται στοχευμένες επιχειρήσεις από την ΕΛ.ΑΣ., όχι μόνο στον δήμο Πηνειού αλλά σε ολόκληρη την Ηλεία, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαίωσε ότι ειδικευμένα για τις περιοχές που χρήζουν σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερης αστυνόμευσης όπως η κοινότητα Λευκοχωρίου και η κοινότητα Καβασίλων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να συνδράμει σε ελέγχους και στοχευμένες επιχειρήσεις.

Σε κλίμα συνεργασίας

Η ανάπτυξη ενός κλίματος συνεργασίας μεταξύ του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ηλείας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ήταν η πρόταση του πρόεδρου του Συλλόγου, Ασημάκη Κοράκη, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον δήμο Πηνειού για την πρωτοβουλία της σύσκεψης, καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη που γίνεται σε επίπεδο δήμου και με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ..

Ο κ. Κοράκης, ζήτησε συγκεκριμένα από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, να υπάρχει συνεργασία του Συλλόγου με την αστυνομία της περιοχής και προς τούτο, αποφασίσθηκε τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των τσιγγάνων με τον κ. Σωτηρόπουλο και τους επιτελείς του στο Αστυνομικό Μέγαρο ώστε να συζητηθούν επιμέρους ζητήματα.

Ανδρέας Μαρίνος, δήμαρχος Πηνειού

«Να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας»

«Ευχαριστώ τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο και τον Υποδιευθυντή κ. Γιώργο Καρατζά καθώς και το επιτελείο τους για την παρουσία τους στην σύσκεψη με θέμα την πάταξη της παραβατικότητας από όπου και αν προέρχεται. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το προσφερόμενο έργο από την ΕΛ.ΑΣ. να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του δήμου μας. Αυτή είναι και παραμένει προτεραιότητά μου ως δήμαρχος. Επιπλέον τόνισα για πολλοστή φορά την ανάγκη ενίσχυσης του ΑΤ Πηνειού με προσωπικό, αίτημα που έχω μεταφέρει και στον απελθόντα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.. Ευχαριστώ για την παρουσία στη σύσκεψη των εκπροσώπων του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ηλείας κ. Ασημάκη Κοράκη και Π. Παναγιωτόπουλο οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν και με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υπάρχει αρμονική συμβίωση όλων των κατοίκων στον Δήμο Πηνειού».

Αθανάσιος Δρούλιας, πρόεδρος κοινότητας Λευκοχωρίου

«Θα επισκεφθώ τους καταυλισμούς»

«Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στο Λευκοχώρι εξαιτίας της παραβατικότητας ομάδας τσιγγάνων που ζουν στην περιοχή είναι γνωστά. Για το λόγο αυτό η σύσκεψη είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα και θεωρώ ότι μέσω αυτής θέτουμε τις βάσεις για μια σωστή συνεργασία ώστε όλοι από την πλευρά μας να συνυπάρχουμε χωρίς προβλήματα. Μάλιστα, προσφέρθηκα από την ερχόμενη Τρίτη να κάνω επίσκεψη στους καταυλισμούς της περιοχής μας με την παρουσία του εκπροσώπου του Συλλόγου ώστε να ακούσω και τις θέσεις των ανθρώπων που ζουν εκεί και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε».

Όλη η επικαιρότητα