Categories: Business Stories

Αντιπαθητικός συνάδελφος στη δουλειά; 6 κόλπα που μπορεί να βοηθήσουν

Share

Είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους: Κάνετε μία δουλειά που σας αρέσει, αλλά αναγκάζεστε να συνυπάρξετε με έναν συνάδελφο που αντιπαθείτε;

Οι ηθοποιοί συχνά εφαρμόζουν μία σειρά από κόλπα για να παραστήσουν ότι έχουν «χημεία» με άτομα που αντιπαθούν και σύμφωνα με το Business Insider, πολλά από αυτά τα τεχνάσματα μπορούν να βοηθήσουν όποιον βρίσκεται σε παρόμοια θέση σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον.

Ποια όμως είναι αυτά τα τεχνάσματα;…

1.       Κάντε ερωτήσεις
Σπάστε τον πάγο παριστάνοντας ότι ενδιαφέρεστε για τη ζωή του συναδέλφου. Δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε πως μόλις μάθετε λίγο περισσότερα για τον άνθρωπο που δουλεύει πλάι σας, τελικά δεν σας είναι και τόσο αντιπαθητικός.

2.       Χρησιμοποιείστε το κόλπο της αντικατάστασης
Φανταστείτε ότι στη θέση του συναδέλφου που αντιπαθείτε βρίσκεται ένας αγαπημένος φίλος ή συγγενής. Εάν φαντάζεστε ότι απευθύνεστε σε έναν θείο που συμπαθείτε ή ακόμα και σε κάποιον τηλεοπτικό χαρακτήρα που σας αρέσει, θα μπορέσετε να είστε πιο καλοί μαζί του και οι ώρες θα περάσουν πιο ευχάριστα.

3.       Δείξτε ενθουσιασμό, έστω και ψεύτικο
Ναι, δεν είναι πολύ εύκολο να το κάνει κανείς, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η καλή διάθεση μπορεί να γίνει μεταδοτική.

4.       Εστιάστε σε αυτά που σας αρέσουν στον άλλο
Ακόμα και ο πιο αντιπαθητικός συνάδελφος μπορεί να έχει κάποιο χαρακτηριστικό που σας αρέσει, όπως καλή αίσθηση του χιούμορ ή επαγγελματική ευσυνειδησία. Χρησιμοποιείστε το για να δημιουργήσετε μια θετική εργασιακή δυναμική μεταξύ σας.

5.       Κάντε τον να γελάσει
Το χιούμορ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονωθούν οι εντάσεις. Ένα μικρό αστείο μπορεί να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, να κάνει τους άλλους να νιώθουν πιο άνετα και να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

6.       Τηρείστε επαγγελματική στάση
Ακόμα και εάν δεν συμπαθείτε τον άλλο, είναι ζήτημα καλών τρόπων αλλά και επαγγελματισμού να τον αντιμετωπίζετε με σεβασμό.

moneyreview.gr