Ομογένεια

«Αντίποινα» στον ομογενή πρώην πράκτορα της CIA, Τζον Κυριακού

1343574.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε «αντίποινα» σε βάρος του Ελληνοαμερικανού πρώην πράκτορα της CIA, Τζον Κυριακού, για την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, αναφέρεται η ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «λίγες μόνο ώρες μετά την αναχώρηση του δημοσιογραφικού επιτελείου του Εθνικού Κήρυκα από τη φυλακή Λορέτο στην Πενσιλβάνια, όπου είχε μεταβεί για να πάρει συνέντευξη από τον Τζον Κυριακού, αστυνομικοί της φυλακής έκαναν αντίποινα αναστατώνοντας το κελί του, σε μία απόπειρα εκφοβισμού και εκνευρισμού του, επειδή μίλησε στον Τύπο και επειδή δεν σταματά να στέλνει τα γνωστά του “Γράμματα από το Λορέτο”. Του διαμηνύθηκε ότι θα εφαρμοστεί ο τακτικισμός του λεγόμενου “ντίζελ θέραπι”, που σημαίνει ότι θα τον περιφέρουν από φυλακή σε φυλακή και από πόλη σε πόλη για το υπόλοιπο της ποινής που είναι άλλοι 18 μήνες».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «ο Τζον Κυριακού, πρώην στέλεχος της CIA, εκτίει ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών διότι είχε παραδεχτεί πως είχε παραβιάσει το νόμο περί προστασίας των δεδομένων (Intelligence Identities Protection Act), αναφέροντας το όνομα πράκτορα της CIA σε δημοσιογράφο».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «ο κ. Κυριακού, αντί να φοβηθεί και να σιωπήσει, με επιστολή του δημοσιοποίησε τα συμβάντα με λεπτομέρειες, ενώ ο βουλευτής Τζέιμς Μοράν έστειλε έντονη επιστολή στο διευθυντή του Τμήματος Ομοσπονδιακών Φυλακών για τη συμπεριφορά των δεσμοφυλάκων έναντι του κ. Κυριακού τον οποίον αποκαλεί “πολιτικό κρατούμενο”».

Στο δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα γίνεται αναφορά στην επιστολή του Τζον Κυριακού, ο οποίος αναφέρεται στην επίσκεψη στη φυλακή των δημοσιογράφων της εφημερίδας, οι οποίοι «είχαν ακολουθήσει την κανονική διαδικασία έγκρισης και εβδομάδες πριν, έλαβαν την έγκριση και αφίχθηκαν εργάσιμες ώρες, όπως τους είχε υποδειχθεί» και «αφιερώσαμε περισσότερες από δύο ώρες και συζητήσαμε θέματα που άπτονται οικημάτων ελαστικής ασφάλειας, μέχρι τρομοκρατία, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και Αφγανιστάν».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Κυριακού, «τρεις ώρες έπειτα που είχε τελειώσει η συνέντευξη, καθόμουν στο δωμάτιο της τηλεόρασης με τον φίλο μου πρώην συνάδελφό μου, τον Ντέιβ, με τον οποίον συγκατοικούμε στο ίδιο κελί, όταν ένας άλλος κρατούμενος μας πλησίασε και μας είπε “ε, παιδιά οι αστυνομικοί ξηλώνουν το δωμάτιό σας”. Πήγαμε στο κελί και πράγματι δύο δεσμοφύλακες έψαχναν τα υπάρχοντά μας. Νόμιζα πως ήταν μία περίεργη συγκυρία, αλλά απλώς κούνησα τους ώμους μου. Δεν είχα κανένα απαγορευμένο είδος οπότε δεν είχα τίποτε να χάσω».

Πηγή: zougla.gr

Όλη η επικαιρότητα