Πολιτική

Αντιπολίτευση προς Τσίπρα: «Μην αιφνιδιάσεις με εκλογές»

proedr.jpg
Ακούστε το άρθρο
Να μη γίνουν εσπευσμένα εκλογές, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί στο γεύμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε.

 
Στον πρωθυπουργό επισημάνθηκε πως μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών, για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για την Παιδεία.

 
Επίσης, κατα τη διάρκεια του γεύματος εθίγη και το θέμα της στάσης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με ενθάρρυνση προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες.

 
Εγινε ακόμη γνωστό ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση.
 
 
Γεροβασίλη: «Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί»

 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Σκάι, διαβεβαίωσε ότι από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει θέμα εκλογικού ή άλλου αιφνιδιασμού.
 
«Πρόθεση να κρυφτεί κάτι, δεν υπάρχει. Αιφνιδιασμοί εκ μέρους της κυβέρνησης, επίσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν συνολικά υπάρχουν αιφνιδιασμοί εν μέσω αυτής της σκληρής και δύσκολης και τελικής ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να το προεξοφλήσει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα είναι από την πλευρά της» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Όλη η επικαιρότητα