Ηλεία

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στη Ρουμανία

Συμμετείχε σε εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα
Ακούστε το άρθρο

Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα στην περιοχή Sirnea  του Δήμου Fundata της επαρχίας Brasov της Ρουμανίας αλλά και στην επέτειο των 222 χρόνων από τη γέννηση του Ευάγγελου Ζάππα (ένας μεγάλος αγωνιστής για την ελευθερία του ελληνικού έθνους το 1821 αλλά και εθνικός ευεργέτης  με  όραμά του την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων), παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας, προσκεκλημένη της Ρουμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με το παράρτημα της επαρχίας του Brașov της Ρουμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, μέσω του ενθουσιώδους διευθυντή του Radu Frunteș, που ήταν και η ψυχή της εκδήλωσης.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλίου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς, ο Επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Γεωργούλης, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ανδρέας Μπενέτσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος.

Στη Șirnea, που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο των Καρπαθίων, εκατοντάδες παιδιά ήταν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Ημέρα μυούμενα  στις αξίες του Ολυμπισμού, αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες όπως η φιλία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσθαι και ταυτόχρονα η χαρά της άθλησης, της δημιουργίας και της μάθησης με το σύνθημα «Νίκησε τον εαυτό σου!».

Το αθλητικό πρόγραμμα περιλάμβανε Σχολικό Ολυμπιακό Πένταθλο, άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας, προβολή της ταινίας Terra Olympia, μαραθώνιο αγώνα ποδηλάτου Brasov – Sirnea 42 χλμ αλλά και συμμετοχή της σπουδαίας ερμηνεύτριας της λαϊκής μουσικής της Ρουμανίας  Veta Biris, που τραγούδησε και χορευτικά τμήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την ελληνική κοινότητα Brasov με τη χορωδία «Διόνυσος» τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια αλλά και το χορευτικό συγκρότημα «Εύθυμος».

Στο πλαίσιο των δράσεων, προβλήθηκε το μήνυμα του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ για την Ολυμπιακή Ημέρα, δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια αλλά και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ρουμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Mihai Covaliu, οι Δήμαρχοι Ion Roata κ. Cazacu Marinica και Sirnea κ. Marian Florin Patea αλλά και η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ρουμανίας στα 3.000 μέτρα και χάλκινη στα 1.500 μέτρα στο Λος Άντζελες το 1984 Maricica Puica.

Όλη η επικαιρότητα