Εκπαίδευση Ηλεία

Αντίστροφη μέτρηση για το «λουκέτο» στις σχολές της Ηλείας – Σε Πάτρα & Αγρίνιο η εξεταστική των φοιτητών μας

Εν αναμονή του ΦΕΚ που θα επικυρώσει τον ακαδημαϊκό «θάνατο» Πύργου & Αμαλιάδας.
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως το ποτάμι της απαξίωσης και της υποβάθμισης ενός ολόκληρου Νομού δε γυρνά πλέον πίσω αφού όπως όλα δείχνουν οι φοιτητές από τα δυο πανεπιστημιακά τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας θα κληθούν να δώσουν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου σε Πάτρα και Αγρίνιο αντίστοιχα!

Αυτό είναι κάτι που οριστικά θα το  γνωρίζουμε  με την ανακοίνωση του νέου μηχανογραφικού το οποίο αναμένεται το αργότερο μέχρι τις 15 του τρέχοντος μήνα ωστόσο είναι δεδομένα πως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και στις 31 Αυγούστου που ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνίας λειτουργίας των τμημάτων στο Προεδρικό Διάταγμα,  οι σχολές της Ηλείας βάζουν «λουκέτο» και από την 1η Σεπτέμβρη που ορίζεται ως η πρώτη μέρα του νέου ακαδημαϊκού έτους, οι φοιτητές θα πρέπει να ενταχθούν στα τμήματα που ανήκουν.

Ήδη, από τις 20 Απριλίου, η εφ. «Πατρίς» σας είχε ενημερώσει για την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας χωρίς αλλαγές  και την υπογραφή του από το Υπουργείο Παιδείας και πλέον απομένουν οι υπογραφές από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Σε δυο εβδομάδες η ανακοίνωση του Σχεδίου Νόμου

«Σύμφωνα με πληροφορίες μου  σε δυο εβδομάδες θα ανακοινωθεί από το υπουργείο το Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση». Τη δήλωση αυτή έκανε  ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Τρ. Αλμπάνης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκμυστηρεύτηκε σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με Πρυτάνεις , στο περιθώριο της Συνόδου Πρυτάνεων στα Γιάννενα   ότι:

  • Σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου.
  • Τέλος Ιουνίου θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προέτρεψε τους Πρυτάνεις να προετοιμαστούν για έκτακτη Σύνοδο στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις επί των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου.

Ωστόσο η υπουργός Ν. Κεραμέως, όταν ρωτήθηκε από τον προεδρεύοντα της Συνόδου, παρουσία των 23 Πρυτάνεων,  για το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης και προώθησης στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου, απέφυγε να απαντήσει.

Απέφυγε να απαντήσει η Κεραμέως για τις σχολές

Η υπουργός Παιδείας απέφυγε επίσης να απαντήσει στο ερώτημα του προεδρεύοντα της Συνόδου εάν το νέο Μηχανογραφικό θα περιλαμβάνει  το σχέδιο για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, σύμφωνα με το οποίο στις προθέσεις του υπουργείου είναι αρχικά να γίνουν   50 συγχωνεύσεις και  καταργήσεις τμημάτων μεταξύ των οποίων και αυτά σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Στο ερώτημα αυτό η Ν. Κεραμέως περιορίστηκε στην απάντηση ότι “μέχρι στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί το νέο Μηχανογραφικό”.

Ο Τρ. Αλμπάνης ρώτησε επίσης την υπουργό Παιδείας εάν θα στείλει στην ΕΘΑΑΕ τις περιορισμένες προτάσεις των Πανεπιστημίων για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις δέκα. Η Ν. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα.

Όλη η επικαιρότητα