Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους – Λήγει αύριο τα μεσάνυχτα η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτά από το πρωί σήμερα και αύριο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, Δημαρχεία και Δ.Ο.Υ.

Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους , προέδρους και συμβούλους κοινοτήτων, καθώς αύριο τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων στα κατά τόπους Πρωτοδικεία.

Γι’ αυτό άλλωστε, προς διευκόλυνση των υποψηφίων, σήμερα και αύριο παραμένουν ανοιχτά Πρωτοδικεία, Δημοτικά καταστήματα και Εφορίες.

Οι πρώτες υποψηφιότητες

Ήδη από την περασμένη Τρίτη ξεκίνησαν να κατατίθενται στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας οι υποψηφιότητες συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων που κατέρχονται σε Τοπικές Κοινότητες των δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Στις προσεχείς εκλογές, ένεκα των αλλαγών που έχει επιφέρει ο Κλεισθένης, στις Τοπικές Κοινότητες έως 300 κατοίκους κατέρχονται μεμονωμένες υποψηφιότητες και στις άνω των 300 κατοίκων κατέρχονται συνδυασμοί, ανεξάρτητοι από τους συνδυασμούς που θα κατεβάσουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Μέχρι χθες το απόγευμα στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας είχαν κατατεθεί 46 υποψηφιότητες (συνδυασμοί και μεμονωμένες) για τις τοπικές κοινότητες του δήμου Ήλιδας, 10 για τις τοπικές κοινότητες του δήμου Πηνειού και 14 για τις τοπικές κοινότητες του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, αλλά δεν είχε υποβληθεί καμία από υποψηφίους Δημάρχους των τριών παραπάνω δήμων.

Παραδοσιακά, οι περισσότεροι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα καταθέσουν τους φακέλους με τις υποψηφιότητες αύριο Κυριακή 5 Μαΐου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, και μάλιστα κάποιοι εκτιμάται ότι θα το κάνουν με την εκπνοή του χρόνου, δηλαδή λίγο πριν τα μεσάνυχτα!

Πώς θα λειτουργήσουν

Για την παραλαβή των υποψηφιοτήτων το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας λειτούργησε χθες έως τις 6 το απόγευμα, σήμερα θα λειτουργήσει από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Το Δημαρχείο Ήλιδας σήμερα και αύριο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, για την χορήγηση πιστοποιητικών προς τους υποψηφίους αλλά και για να προχωρούν σε μεταδημοτεύσεις λόγω υποψηφιότητας.

Συγκεκριμένα, στους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους κοινότητας με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων ή προέδρους κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό έως και τριακοσίων (300) κατοίκων, οι οποίοι δεν είναι δημότες του δήμου όπου ενδιαφέρονται να εκλεγούν, δίδεται από το νόμο η δυνατότητα μεταδημότευσης χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη διετής μόνιμη διαμονή.

Ανοιχτή θα είναι και η Δ.Ο.Υ. για την χορήγηση παραβόλων, που συνοδεύσουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας.

Στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας θα καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους όλοι οι υποψήφιοι Συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, στους δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου.

Οι αριθμοί

Στον δήμο Ήλιδας ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να έχει ένας συνδυασμός είναι 33 υποψήφιοι σύμβουλοι και ο μέγιστος αριθμός είναι 50 υποψήφιοι σύμβουλοι. Ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων από κάθε φύλο του ελάχιστου αριθμού υποψηφίων συνδυασμού είναι 13 και ο ελάχιστος αριθμός του μέγιστου αριθμού υποψηφίων είναι 20.

Στον δήμο Πηνειού ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να έχει ένας συνδυασμός είναι 27 υποψήφιοι σύμβουλοι και ο μέγιστος αριθμός είναι 41 υποψήφιοι σύμβουλοι. Ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων από κάθε φύλο του ελάχιστου αριθμού υποψηφίων συνδυασμού είναι 11 και ο ελάχιστος αριθμός του μέγιστου αριθμού υποψηφίων είναι 16.

Στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων που πρέπει να έχει ένας συνδυασμός είναι 27 υποψήφιοι σύμβουλοι και ο μέγιστος αριθμός είναι 41 υποψήφιοι σύμβουλοι. Ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων από κάθε φύλο του ελάχιστου αριθμού υποψηφίων συνδυασμού είναι 11 και ο ελάχιστος αριθμός του μέγιστου αριθμού υποψηφίων είναι 16.

Στον Πύργο

Παρέλαση… υποψηφίων παρατηρήθηκε στο Δημοτολόγιο και το ΚΕΠ του δήμου Πύργου τα τελευταία 24ώρα! Η πληθώρα των συνδυασμών ιδιαίτερα στο δήμο (σ.σ. όπου αναμένεται συμμετοχή-ρεκόρ σε συνδυασμούς), για τις εκλογές της 26ης Μαΐου έχει ως αποτέλεσμα την αθρόα προσέλευση υποψηφίων που θέλουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια…

Ως είθισται οι Υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους υποψήφιους πολίτες θα παραμείνουν ανοικτές κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τους τελευταίους που θα προστρέξουν…

Το προσωπικό του Δημοτολογίου όσο και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Πύργου δηλώνει έτοιμο για να διευκολύνει τους υποψήφιους σε ότι χρειαστούν με σκοπό να ολοκληρώσουν την κατάρτιση των συνδυασμών αφού ως γνωστό η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο λήγει ακριβώς τα μεσάνυχτα της Κυριακής 5 Μαΐου…

Όλη η επικαιρότητα