Αρθρογραφία

Αντισυστημικός και άλλα

mallios.jpg
Ακούστε το άρθρο

Και να σου χθες το μεσημέρι εμφανίστηκε στην ουζοπαρέα ο γνωστός αντισυστημικός, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται και με το θάρρος που συνήθως παίρνει μόνος του, κάθισε κοντά μας, πάλι για να μας πουλήσει τις αντισυστημικές του κορώνες και ταυτόχρονα να μας κάνει κήρυγμα για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Προσπαθώντας να βρει κάποιον σύμμαχο, άρχισε τις διερευνητικές ατάκες του και πραγματικά βρήκε, αφού η παρέα μας έχει απ όλα τα υπάρχοντα είδη και μάλιστα σε επάρκεια, ακόμη δε και προστατευόμενα, παρότι δεν χρειάζεται τέτοια προστασία, αλλά τι να κάνουμε, το Σύνταγμα του Όθωνα, παρέχει διάφορες προστασίες στο σύστημα βασικά.

Έτσι λοιπόν άρχισε η συζήτηση για το επίκαιρο θέμα των ημερών, το δημοψήφισμα της Κυριακής δηλαδή, το οποίο ασφαλώς έχει επισκιάσει τα πάντα, ακόμη και το ενδεχόμενο της ολοκλήρωσης με άτακτο τρόπο, της υποβόσκουσας από το 2007, χρεοκοπίας της χώρας μας.

Αν και η χρεοκοπία αυτή φαίνεται πως επισφραγίζεται με το αναμενόμενο δημοψήφισμα, τα δε πρώτα σημάδια είναι πλέον εμφανή στις ουρές των ΑΤΜ των κλειστών τραπεζών και στα ταμεία των ορθάνοιχτων SUPER MARKET, ο αντισυστημικός φίλος μας, ξέφυγε από το διά ταύτα των τελευταίων ημερών και βάλθηκε να μας αναλύσει την πολιτική ιστορία του τόπου και τις ευθύνες των πολιτικών, ασφαλώς με εξαίρεση χαρακτηριστικών περιόδων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε όλα πλην των περιόδων 1967-1974 και 2004-2009  και ομολόγησε ύστερα από πίεση φυσικά ότι είναι θιασώτης αυτών των περιόδων και δεν δέχεται καμία κουβέντα, παρότι η πρώτη είναι περίοδος σκληρής χούντας και η δεύτερη ασφαλώς περίοδος δημοκρατίας, όμως για τον αντισυστημικό φίλο μας, δεν έχουν καμία αξία οι εξαιρέσεις, όσο η πεποίθησή του ότι συνεχίζει ακόμη και σήμερα να θεωρεί τον εαυτό του αντισυστημικό.

Και τούτο παρότι στην σημερινή συγκυβέρνηση, η εκ δεξιών συνιστώσα, της οποίας είναι θερμός θιασώτης και υποστηρικτής, είναι του κρατούντος συστήματος πλέον, σοβαρό εξάρτημα και ικανό βαρίδι, ώστε να βρίσκεται στην εξουσία η ανίερη συμμαχία της συγκυβέρνησης, η οποία είναι και ο φορέας της παρούσας ανώμαλης από κάθε άποψης κατάστασης.

Αντιστεκόμαστε στο σύστημα, μας λέει και την Κυριακή μαζικά ψηφίζουμε, για να αποτινάξουμε το ζυγό του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και να απεγκλωβιστούμε από τους δανειστές και κηδεμόνες, ώστε η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες και να μην ξεπουληθεί τίποτα στα ξένα συμφέροντα και στην ντόπια ολιγαρχία.

Ανήμποροι να καταλάβουμε τον πρώην αντισυστημικό και νυν υποστηρικτή του παρόντος συστήματος , βιαστήκαμε να διαλύσουμε το μεσημεριανάδικο της ουζοποσίας και φύγαμε ώστε να προετοιμαστούμε για το δημοψήφισμα της Κυριακής και να δούμε πως ,τι και αν ,θα ψηφίσουμε.

Όλη η επικαιρότητα