Ηλεία Υγεία

Αντίθετος στον σχεδιασμό για το νοσοκομείο Κρεστένων ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος

Την αντίθεσή του στον δρομολογούμενο σχεδιασμό για τον νέο ρόλο του Νοσοκομείου Κρεστένων εξέφρασε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο δήμος θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που αφορά την υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Ο κ. Μπαλιούκος ζήτησε να γίνει ευρεία διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να κατατεθεί πληθώρα απόψεων για τον χαρακτήρα που θα πρέπει να αποκτήσει το νοσοκομείο, ενώ άφησε αιχμές για την αποψίλωση σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες.

«Είμαστε ξεκάθαροί απέναντι στον κόσμο με επανειλημμένες συζητήσεις ενώπιον και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού, στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Έκτοτε δεν έχει τεθεί θέμα αλλά έχουμε βάλει το στίγμα της περιοχής μας. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν είναι καν πολυϊατρείο, χωρίς να θέλω να προσβάλω τους γιατρούς που υπηρετούν με τις καλές προθέσεις, την καλή τους διάθεση και την κόπωση που καθημερινά δείχνουν. Αναπτύχθηκε ένας διάλογος τελευταία και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου στη λογική του τι κάνουμε με το νοσοκομείο. Η κατεύθυνση ήταν να αποδεχθεί η διοίκηση το αίτημα της περιοχής μας για ένα κέντρο αποκατάστασης. Προχωρώντας όμως στις συζητήσεις είδαμε ότι υλοποιείται κάτι χρήσιμο μεν, αλλά πολύ διαφορετικό από τους στόχους της περιοχής μας.», δήλωσε αρχικά ο κ. Μπαλιούκος

Αιχμές για την «αποψίλωση»  σε ειδικότητες

Στη συνέχεια ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η προοπτική της νοσηλευτικής μονάδας Κρεστένων είχε εξεταστεί και όταν ανεγέρθηκε το Νοσοκομείο του Πύργου.

«Όταν είδαμε ότι “αντρειώνεται” το νοσοκομείο του Πύργου, το οποίο απέχει 20 χλμ., είδαμε την προοπτική που μπορεί να έχει το νοσοκομείο μας  ως συμπληρωματικό στην μεγάλη προσπάθεια και προσδοκία που είχαμε εναποθέσει όλοι στο νοσοκομείο του Πύργου. Είδαμε ένα κέντρο αποκατάστασης, διατηρώντας πάντα μια στοιχειώδη μονάδα που θα δίνει κάποια στοιχεία εξυπηρέτησης, σε πρώτο βαθμό ή σε δεύτερο βαθμό. Ζητήσαμε η Παθολογική να μείνει ως έχει, όπως και  μεμονωμένες ειδικότητες, όπως καρδιολόγος και οφθαλμίατρος, δηλαδή να μείνει ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Υγείας για να το αποδεχθεί η περιοχή. Όλα αυτά έφυγαν, όπως και οι μεμονωμένες ειδικότητες, υπέρ του Πύργου», εξήγησε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, υπενθυμίζοντας ότι το νοσοκομείο Κρεστένων κατά περιόδους είχε υψηλούς δείκτες εξυπηρέτησης και κάλυπτε ευρύτερη περιοχή από αυτή που προσδιορίζεται γεωγραφικά στην Κρέστενα.

«Στην καλή του περίοδο εξυπηρετούσε από τα Τρόπαια και κάτω, την περιοχή από την Κυπαρισσία και δώθε, τη Φολόη κλπ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος.

«Εμείς εξακολουθήσουμε να το ζητάμε αυτό που έχουν κατά νου οι ιθύνοντες και οι υπεύθυνοι για τα ζητήματα υγείας, να το θεσμοθετήσουν, να έχουμε τη δυνατότητα διαβούλευσης και συμμετοχής σε αυτή και να βάλουμε πλάτη και να προχωρήσουμε από πλευράς δήμου. Μαζί με σημαντικούς παράγοντες του νομού μας έχουν αποτυπωθεί τα στοιχεία του νοσοκομείου, έχουν γίνει οι περιγραφές, τα τοπογραφικά και έχουμε μπει σε μια διαδικασία. Απέχουμε πολύ από το σημείο εκείνο να πούμε ότι κατακτήσαμε τούτο», σημείωσε ο κ. Μπαλιούκος και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αρωγός για τη δημόσια Υγεία.

«Παρ’ όλα αυτά, επειδή μιλάμε για την υγεία του πολίτη σε ό,τι προκύψει και ο δήμος θα το υποστηρίξει και οικονομικά. Αλλά κάνουμε έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να το δουν ή τουλάχιστον αυτό που θα σχεδιάζουν δεν θα πηγαίνει πίσω ή θα απαγορεύει τη λειτουργία και του άλλου που ζητά η περιοχή. Και εκεί περιμένουμε τις προτάσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όλη η επικαιρότητα