Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Άμεσα, με ασφάλεια και δικά μας μέσα, η διανομή Τ.Ε.Β.Α.»

Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του κορονοϊού και τα συνεχιζόμενα μέτρα του Κράτους για την πρόληψη και τη διασπορά του, έχουν καταστήσει μέχρι στιγμής αδύνατη την συνέχιση του Τ.Ε.Β.Α. (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) που υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε αρκετούς δικαιούχους και στο δήμο Πύργου.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, επισκέφθηκε – προ ημερών- τον αντιπεριφερειαρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και πρότεινε, τον από κοινού συντονισμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, με τις δομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (διαχειριστή του προγράμματος), για την άμεση παροχή του Τ.Ε.Β.Α. μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με σχετική του δήλωση ο κ. Αντωνακόπουλος τονίζει πως «Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Τα Τ.Ε.Β.Α. αφορούν ανθρώπους, μακροχρόνια άνεργους, χαμηλών εισοδημάτων, οικονομικά αδύνατους  κ.τ.λ., που δεν έχουν κανένα οικονομικό βοήθημα στήριξης από τα μέτρα που ανακοινώνονται καθημερινά από τις αρχές. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο».

Όλη η επικαιρότητα