Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Άμεση αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Πράσινου Ταμείου»

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα συνάντηση εργασίας σχετική με τα έργα του Πράσινου Ταμείου στο δήμο Πύργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο  κ. Σταθόπουλος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη μελέτη ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου, η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις –πανελλαδικά- που κατατέθηκαν στο Ταμείο.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη για την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου …

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την μελέτη του έργου η παρέμβαση προσδιορίζεται από το σημείο που τελειώνει ο πεζόδρομος της 28ης Οκτωβρίου, στο ύψος της οδού Μπιζανίου, έως το ύψος του κόμβου της 28ης Οκτωβρίου,  με την οδό Ρήγα Φεραίου (ΔΟΥ Πύργου).

Βασικός άξονας της  πρότασης είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την  ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και του οδοστρώματος της οδού, με ιδιαίτερη έμφαση των τμημάτων έμπροσθεν του 2ου δημοτικού σχολείου, του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Ηλείας και της συμβολή της οδού με την οδό Μπιζανίου, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων  καθώς και  πρασίνου και την διευκόλυνση μετακίνησης των ΑμεΑ. Η συνολικής παρέμβαση  ανέρχεται στα 7.350,00 τετρ. μέτρα περίπου.

Τρία ακόμα έργα…

Αξίζει να σημειωθεί πως –εκτός της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου- ο δήμος Πύργου έχει εντάξει τρία ακόμα μεγάλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για το αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μανωλοπούλειο νοσοκομείο και την ευρύτερη περιοχή καθώς και τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).

Ο δήμαρχος Πύργου στο τέλος της εποικοδομητικής συνάντησης δήλωσε ότι «Ως δήμος αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας προσφέρει το Πράσινο Ταμείο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου μας, κατάφεραν να υποβάλουν τεκμηριωμένες και ώριμες προτάσεις προκειμένου να τύχουμε της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο. Πρόκειται για έργα που θα αναβαθμίσουν το αστικό περιβάλλον και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Όλη η επικαιρότητα