Αντωνακόπουλος: «Αν επιμείνουν για χοτ σποτ να ετοιμάζονται για άλλου είδους συγκρούσεις»

Λάβρος ήταν ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος απέναντι σε όσα ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα για την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ανάμεσα τους και αυτό του Επιταλίου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ύψωσε για μια ακόμα φορά τοίχος αντίστασης και απορριπτισμού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας, με δήλωση του στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, μεταξύ άλλων, πώς «αν ξεπεραστούν τα όρια της δημοκρατικής ανοχής και αντοχής τότε θα υπάρξουν άλλους είδους συγκρούσεις»…

 

«Καμία επίσημη ενημέρωση»…

Ο Κ. Αντωνακόπουλος αρχικά ανέφερε ότι «Δυστυχώς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση τους τελευταίους δυο μήνες σχετικά με τις δομές φιλοξενίας. Εμείς εμμένουμε σθεναρά στη θέση μας ότι δεν δεχόμαστε κατασκευή χοτ σποτ στα όρια του δήμου μας, όπως είχε ανακοινωθεί για το Επιτάλιο. Τα επιχειρήματα μας πολλαπλασιάζονται και ισχυροποιούνται με βάση και την τελευταία ανθρωπιστική κρίση διότι η πανδημία του κορωνοιού έχει προέλευση από το χώρο της Ανατολής. Αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από άλλες κοινωνίες και Πολιτισμούς μεταφέροντας άλλες νοσηρότητες. Κι αυτό που λέω δεν είναι ρατσιστικό διότι τότε θα ήταν ρατσιστικό κι όλο τα φάσμα μέτρων άμυνας απέναντι στην πανδημία που έχουν παρθεί σε όλο το Δυτικό κόσμο.

Δεν κλείσαμε τον κόσμο στα σπίτια; Δεν κλείσαμε τα σύνορα της χώρας; Γιατί το κάναμε αυτό; Διότι η κινητικότητα ανεξέλεγκτων ανθρώπινων μαζών από περιοχές που δεν διαθέτουν υγειονομικά συστήματα και το επίπεδο ζωής είναι πού χαμηλά εμπεριέχει το φοβερό κίνδυνο δημιουργίας νέων επιδημιών. Κι αυτό συνέβη, δυστυχώς, στις μέρες μας, στον τόπο μας.

Με μια τέτοια ανεξέλεγκτη είσοδο ανθρώπων απ` όλη την Ασία, την Αφρική και την Ανατολή, στην χώρα μας ποιός εγγυάται ότι δεν θα συμβεί αυτό; Σε μια περιοχή όπως η Ηλείας που είναι η πρώτη στατιστικά και ιστορικά σε σχέση με την πανδημία του κορωναιού. Αν κάνουμε αναγωγή των περιστατικών κρουσμάτων με τον πληθυσμό η συχνότητα είναι η μεγαλύτερη στη χώρα. Εδώ πέθανε, εδώ μαρτύρησε ο πρώτος πολίτης της χώρας. Επίσης η πρώτη γυναίκα που πέθανε από τον ιό στη χώρα ήταν από την Ηλεία…».

«Είμαστε σε εγρήγορση»…

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Πύργου τόνισε πως «Κάποιοι κωφεύουν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν… στρουθοκαμηλίζουν! Και θέλουν να μας φέρουν και 1.500 πρόσφυγες – μετανάστες στην περιοχή μας; Όλοι οι φορείς της περιοχής με πρωταγωνιστή τον δήμο Πύργου είμαστε σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε και θα το κάνουμε με κάθε τρόπο –και θεσμικό και δυναμικό- μια τέτοια εξέλιξη. Στην πρώτη συγκέντρωση ήμασταν χίλια άτομα στο Επιτάλιο, την επόμενη φορά θα είμαστε δεκάδες χιλιάδες.

Ας το πάρουν στα σοβαρά πως εδώ στον τόπο της ειρήνης και του ολυμπισμού όπου ήρθαν να πάρουν από την δόξα αυτού του τόπου με την Ολυμπιακή Φλόγα, δεν θα γίνει μνημείο βαρβαρότητας. Δεν θα γίνει ένα σύγχρονο Αλκατράζ στην περιοχή! Δεν θα το επιτρέψουμε διότι δεν μας επιτρέπει η ιστορία του τόπου μας. Να πάνε στα κέντρα αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι αλλού στην Ευρώπη χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι και λέγοντας πως φτάνει πια αυτή συνομωσία κατά της Ελλάδας. Δεν μπορεί ν` αλλάξουμε βίαια πληθυσμιακά αυτή τη χώρα, δεν μπορεί να αφομοιωθούν τόσες χιλιάδες κόσμου τόσο σύντομα.

Ποιο θα είναι το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας που θα νιώθει ο πολίτης αυτή την εποχή, όταν κάθε 50 χιλιόμετρα δημιουργηθεί ναρκοπέδιο με 1.000 – 1.500 αγνώστου προελεύσεως, εθνικότητας, νοοτροπίας, ποινικού μητρώου, ανθρώπους;».

 

«Αποκρύπτουν τον πόλεμο που γίνεται στον Έβρο»…

Στη συνέχεια ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε πως «Ο βασικός κορμός της πληροφόρησης στην χώρα μας είναι ελεγχόμενος αφού δεν βλέπουμε ποια παραβατικότητα, ποια εγκληματικότητα εισάγεται στη χώρα. Αποκρύπτουν τον πόλεμο που γίνεται στον Έβρο αυτές τις ημέρες… είναι προοδευτική άποψη να πούνε ανοίξτε τα σύνορα να μπουν χύμα στην Ελλάδα διακόσιες – τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι;

Έχουμε υποχρέωση στην ιστορία του τόπου μας, στο  μέλλον των παιδιών μας, να παλέψουμε, όχι ρατσιστικά, για τα δικά μας σύμβολα τα οποία απειλούνται διότι υπάρχει σχεδιασμός. Ο Αλβανός πρωθυπουργός βγήκε και είπε στηρίζω τον Ερντογάν που στα κινητά τους έστελνε μήνυμα πηγαίνετε στον Έβρο. Ο Βούλγαρος που είχε συνωμοτήσει με τον Τούρκο δεν είχε ούτε έναν στα δικά του σύνορα. Εμείς στρουθοκαμηλίζουμε; Δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται;

Θα πρέπει ως λαός η πρώτη μας απαίτηση από το Πολιτικό σύστημα να είναι ότι πρέπει ν` αντισταθεί στον πόλεμο που κάνουν κατά της χώρας. Και όσοι υποστηρίζουν την άποψη για ανοιχτά σύνορα να καταθέσουν ταυτότητα. Δεν έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία και τα ελληνικά σύμβολα. Να ανοίξουμε τα σύνορα για να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός της Τουρκίας να αλωθεί εκ των έσω η Ελλάδα όπως είχε πει και ο Οζάλ παλιότερα;

Καλώ όλο το Πολιτικό σύστημα της Ηλείας να τοποθετηθεί πάνω σ` αυτό. Να πάρουν θέση, να μιλήσουν στη Βουλή, στα κέντρα αποφάσεων. Γιατί έως σήμερα δεν έχω παρατηρήσει ισχυρή διαφωνία.

Στέλνουμε το μήνυμα πως όσο είμαστε εμείς εδώ με την λαϊκή εντολή που μας έχει δώσει το 90% των πολιτών, που είναι καταγεγραμμένη, πως δεν θα γίνει χοτ σποτ. Αν τολμήσουν να ξεπεράσουν τα όρια της δημοκρατικής ανοχής και αντοχής τότε να προετοιμάζονται για άλλους είδους συγκρούσεις».