Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Διάνοιξη δρόμων, άρση εμποδίων για απρόσκοπτη πρόσβαση στην κεντρική πλατεία»

Ακούστε το άρθρο

Για την έλευση οχημάτων που αφορούν σε έκτακτα περιστατικά 

Το θέμα της ασφαλούς και απρόσκοπτης πρόσβασης οχημάτων, σε έκτακτες περιπτώσεις, στην κεντρική πλατεία και στους πεζόδρομους του Πύργου, συζήτησαν χθες σε συνάντηση που έγινε στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, η Διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, Κατερίνα Μπόγλου, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας δήμου Πύργου, Κική Διονυσοπούλου και ο αντιδήμαρχος –αρμόδιος της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου, Μαρίνος Αχτύπης.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει προβληματίσει πολλές φορές στο παρελθόν αφού οχήματα Υπηρεσιών και Φορέων (Τροχαία, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.α.), που πρέπει να παρεμβαίνουν άμεσα σε έκτακτα περιστατικά, πλην όμως, συναντούν πολλά εμπόδια έως ότου… καταφέρουν να φτάσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κατάληψη του δημόσιου χώρου και τον αποκλεισμό της πρόσβασης που –ευτυχώς έως τώρα- δεν έχει σταθεί μοιραίος…

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί. Ειδικότερα ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε πως «Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε πολλά περιστατικά δυστυχώς και έχουμε ανακαλύψει ότι είναι αδύνατη η έγκαιρη και απρόσκοπτη πρόσβαση των συγκεκριμένων οχημάτων στην κεντρική πλατεία του Πύργου, είτε για περιστατικό φωτιάς σε κατάστημα είτε για περιστατικό έκτακτο σχετικό με θέμα υγείας πολίτη.

Καταγράφονται παράνομες, εξόφθαλμες, παρεμβάσεις πάνω σε δημόσιο χώρο σε επιφάνεια της πλατείας ή δε δρόμους που οδηγούν σε αυτή. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις με πολλές ποινές και για τους ιδιοκτήτες αλλά και γι` αυτούς που κατά νόμο είναι υπεύθυνοι  να τις εφαρμόσουν. Κοινωνικά αγαθά όπως η ασφάλεια του πολίτη και η υγεία του πολίτη απειλούνται από αυτές τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Υπηρετούμε την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών και αξίες όπως η ασφάλεια και  η ελευθερία κίνησης του πολίτη σε δημόσιο χώρο, δεν θα τις βάλουμε στη ζυγαριά για το προσωπικό -εντός παρανομίας- συμφέρον κανενός. Άμεσα θα υπάρξει διάνοιξη αυτών των δρόμων και άρση των εμποδίων, εφαρμογή της νομιμότητας και κυρίως διευκόλυνση των υπηρεσιών και των οχημάτων τους που έχουν άμεση σχέση με τα προαναφερθέντα κοινωνικά αγαθά του πολίτη».

Όλη η επικαιρότητα