Ηλεία

Αντωνακόπουλος εφ’όλης της ύλης: «Είμαστε δίπλα στον πολίτη»

Ακούστε το άρθρο

Σε μια σειρά διαφόρων θεμάτων αναφέρθηκε με χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για τη στάση του δήμου και των Υπηρεσιών του σε σχέση με την «επίσκεψη» Γηρυόνη και την γενικότερη επαγρύπνηση που πρέπει να έχουν (οι Υπηρεσίες), προς όφελος των δημοτών φανερώνοντας για μια ακόμα φορά τη θέληση του για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του δήμου με κυριότερο στοιχείο την αμεσότητα στις απαιτούμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση…

Ο δήμαρχος Πύργου χαρακτήρισε ως ξεχωριστή ημέρα την σημερινή που περιλαμβάνει τις τιμητικές εκδηλώσεις για τον Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας για ισχυρό συμβολισμό για την πρωτεύουσα της Ηλείας…

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι «Ευτυχώς είχαμε μια νύχτα σχετικά ήρεμη σε σχέση με αυτά που έχουμε ζήσει, παρόλα αυτά όλες οι υπηρεσίες ήταν και παραμένουν σε ετοιμότητα με προεξέχουσα την πολιτική προστασία, τη ΔΕΥΑΠ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Συνεχίζουμε να είμαστε σε ετοιμότητα ενόψει κακοκαιρίας, οι υπηρεσίες μας λειτουργούν στην κατεύθυνση αποκατάστασης των ζημιών τόσο στον Πύργο όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα. Τα μηχανήματα του δήμου έχουν βρεθεί σε πολλά χωριά ενώ “τρέχουν” και εργολαβίες με ιδιώτες. Παράλληλα περιμένουμε την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από μέρα σε μέρα».

«Καλύτερα αντανακλαστικά»…

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στην βλάβη που υπέστη αγωγός της ΔΕΥΑΠ το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Αγίου Γεωργίου,  ζητώντας παράλληλα αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. «Συνεχίζουμε, σε εντατικό ρυθμό, να είμαστε δίπλα στον πολίτη και σε άμεση ανταπόκριση όπου προκύπτουν προβλήματα όπως το βραδύ του περασμένου Σαββάτου στη μεγάλη βλάβη που υπέστη ο κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑΠ. Δεν ήμουν πολύ ικανοποιημένος  από τα αντανακλαστικά των υπηρεσιακών παραγόντων παρότι η πρόεδρος κα Αλικάκη-Τζανέτου είχε ενημερώσει το προσωπικό. Για 5-6 ώρες είχαμε τεράστια απώλεια ποσοτήτων νερού, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η βατότητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως είναι η Υψηλάντου και η Αγίου Γεωργίου, ενώ υπήρχε και απειλή πλημμύρας. Έδωσα εντολή αμέσως, στη 1 τη νύχτα, βλέποντας αυτή την εικόνα που δημιουργούσε αντανακλαστικά ταχύτατης αντίδρασης να κλείσουν τον αγωγό και να αρχίσει η διαδικασία επισκευής. Πράγματι νωρίς το πρωί είχε ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της βλάβης. Πρέπει να καταλάβουν όλοι -και οι εργαζόμενοι- ότι δεν έχει σημασία πότε δουλεύουμε αλλά πότε είμαστε χρήσιμοι στον πολίτη. Όπως ο γιατρός παρεμβαίνει στον κρίσιμο χρόνο. Αν παρέλθει ο κρίσιμος χρόνος και η ζημιά έχει γίνει τεράστια τι να λέμε μετά; Για αυτό κάποιες υπηρεσίες είναι 24ωρου, όχι 8ωρου βάσεως. Δεν είναι η βλάβη σε έναν κεντρικό αγωγό κάτι που το περιμένω να πάω να το δω το επόμενο πρωί. Εμένα δεν με ικανοποίησε η υπηρεσιακή ανταπόκριση, έχω καλέσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μου δώσουν εξηγήσεις και να υπάρξει μια διάταξη τέτοια του δυναμικού ώστε να μην επαλειφθεί αυτό το φαινόμενο».

Για το «Αχίλλειον»…

Ο δήμαρχος σχολίασε επίσης πως «Σήμερα (σ.σ. χθες) αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες για να βάλουν προστατευτικά στη συμβολή των δρόμων Πατρών και Αχιλλέως απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ, όπου βρίσκεται το διατηρητέο που έχει υποστεί φθορές από το χρόνο και εγκυμονεί κινδύνους για διερχόμενους πολίτες και οχήματα».

Απομακρύνονται τα κλαδέματα…

Ο δήμαρχος Πύργου έκανε λόγο και για μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τη διαχείριση των κλαδεμάτων και τον τρόπο απομάκρυνσης τους εφεξής. «Η εργολαβία θα ξεκινήσει την Τρίτη (σ.σ. σήμερα). Γνωρίζουμε ότι τα κλαδέματα είναι ογκώδη και καταλαμβάνουν ακόμα και μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων. Μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να τα απομακρύνουμε μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων».

Ημέρα Μίκη Θεοδωράκη σήμερα…

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για την σημερινή ημέρα κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνουν τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμή του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με αποκορύφωμα την ονομασία της πλατείας Νικάκη σε… Μίκης Θεοδωράκης. «Πρόκειται για μια ξεχωριστή ημέρα για την πόλη μας, αφιερωμένη στο Μίκη και το πέρασμα του από την πόλη μας. Είναι τιμή για εμάς που έζησε για δυο χρόνια στην πόλη μας ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης. Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να μετονομάσει την παρακείμενη –στο σπίτι που έμενε- πλατεία σε Μίκης Θεοδωράκης και να τοποθετήσουμε και μια μαρμάρινη πλάκα που θα αναγράφεται ότι έζησε στην συγκεκριμένη οικία. Παράλληλα το βράδυ η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την ορχήστρα Λιποτάκτες θα δώσει παράσταση-συναυλία, όπου θα αποτυπώνεται η δική της προσωπική παιδική ματιά για την σχέση της με τον πατέρα της. Νομίζω ότι τα μεγέθη είναι τεράστια, ο συμβολισμός για την πόλη είναι ισχυρός και πρέπει να δώσουμε παρόν –συμβολικό και κυριολεκτικό- στην προσπάθεια που κάνει ο Πύργος να σταθεί στο ύψος που πράγματι αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα