Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Έπαιρναν πληρεξούσια και πωλούσαν οικόπεδα στον Δήμο!» – Σοβαρές καταγγελίες του δημάρχου Πύργου

ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

«Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το να διοικήσουν την πόλη στα 70 τους. Ποιοί; Αυτοί που την κατέστρεψαν στα 40 και τα 50 τους»

Την αγανάκτηση του, για την υποκριτική στάση αιρετών της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και ιδιαίτερα “αποκαλυπτικός” με αξεπέραστο λόγο, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΕΡΑ Πύργου)…

Ο κ. Αντωνακόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες καταγγελίες που δέχθηκε για το προσφυγικό και το παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου, τόνισε με έμφαση ότι κάποιοι θέλουν να διοικήσουν τον Πύργο μετά τα 70 έτη τους όταν ήδη είχαν καταστρέψει την πόλη στα 40 και τα 50 χρόνια τους.

Για την διαφορετική τοποθέτησή τους από τη μια μέρα στην άλλη στο Δημοτικό Συμβούλιο και την επόμενη με ανακοινώσεις ο κ. Αντωνακόπουλος, μίλησε για “κοτούλες κανονικές…” που προσπαθούν να διχάσουν την πόλη αφού όπως κατήγγειλε μεταξύ άλλων έγιναν … “πελάτες” της Χρυσής Αυγής με ρατσιστική νοοτροπία που έριξαν τις μάσκες τους.

Ο δήμαρχος Πύργου είπε ακόμη ότι «κάποιοι που μας κατηγορούν σήμερα κάνοντας μόνο αντιπολίτευση και όχι προτάσεις, έπαιρναν πληρεξούσια και πωλούσαν οικόπεδα στον Δήμο Πύργο ενώ διαχειρίζονταν τις τύχες της πόλης, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό».

Αποκάλυψε επίσης, μετά τη συζήτηση που είχε με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ότι ο Πύργος είναι η πρώτη περιοχή με αύξηση ανεργίας στη χώρα (!) σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και αναρωτήθηκε «Δεν τους ενδιαφέρει αλήθεια που κάποια παιδιά θα έβρισκαν δουλειά ενώ θα υπήρχαν και χρηματοδοτήσεις να γίνουν έργα στο παλαιό Νοσοκομείο; Μάλλον όχι γιατί αυτή έχουν τη δουλίτσα τους»…

Και νέες δηλώσεις…

Αργότερα χθες ο Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε νέες δηλώσεις τονίζοντας πως:

«Το ακίνητο που με βιασύνη αγοράστηκε, δίπλα στον βιολογικό, σήμερα είναι βοσκοτόπι… Προφανώς για το σκοπό αυτό αγοράστηκε το 2008!!!! Επίσης είναι απορίας άξιο, ότι δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο να λειτουργήσει ως πληρεξούσιο, αλλά ο πρόεδρος του δημ συμβουλίου, ο οποίος και ψήφισε για την αγορά του συγκεκριμένου ακίνητου, ενώ απαγορεύεται από τον κώδικα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα ήταν η ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και χρειάστηκε νέα συνεδρίαση του δημ συμβουλίου. Ευτυχώς πρόλαβαν να αγοράσουν το χωράφι δίπλα στο βιολογικό, γιατί προφανώς είχε μεγάλη ζήτηση!!! Καταπατημένο βοσκοτόπι σήμερα. Αυτό θα πει έξυπνες ….κινήσεις!!».

Ο δήμαρχος Πύργου πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «είναι αδιόρθωτη η τακτική ….μεγάλων νομικών. Λένε πάντα την μισή αλήθεια, αυτή που τους βολεύει. Να υπενθυμίσω λοιπόν στον γράφοντα το δικαστικό ρεπορτάζ, εν έτει 2007, τα εξής: Ο φίλος του γράφοντος δικηγόρου, δικαστικός επιμελητής, καταδικάστηκε πρωτόδικα στον Πύργο 1 χρόνο φυλακή και 2 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για το αδίκημα παραποίησης δημόσιου έγγραφου. Ο βουλευτής δεν υπήρξε κατηγορούμενος, έκανε χρήση της βουλευτικής ασυλίας. Μετά από καιρό έγινε Εφετείο στην Πάτρα. Ουσιαστικά δεν υπήρχε πρακτικό ενδιαφέρον για την υπόθεση. Σιωπηρώς υπήρξε κατανόηση, ώστε να μην εξοντωθεί επαγγελματικά ο επιμελητής, ο οποίος ουσιαστικά είχε χρησιμοποιηθεί. Σε όλες τις δίκες ο …μεγάλος νομικός ήτο φανατικός συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Τηρώντας..την γνωστή ασυνέπεια, προφανώς συμβούλεψε τον δικ. επιμελητή, αφού αθωώθηκε στο Εφετείο, να στραφεί εναντίον μου. Σε δικαστήριο που έγινε στον Πύργο αθωώθηκα πανηγυρικά. Ο βουλευτής είχε περισσότερο μυαλό από τον νομικό ….και δεν έδωσε συνέχεια…

Εμπάθεια ετών και κόμπλεξ ατελείωτο από τον πάντα… δεύτερο!!».

 

Όλη η επικαιρότητα