Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Φεύγει η Υπηρεσία Καθαριότητας από το παλιό νοσοκομείο»

Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό και παράπονα από κατοίκους πέριξ του παλιού νοσοκομείου Πύργου προκάλεσε το τελευταίο διάστημα η τοποθέτηση εντός του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου ογκωδών αντικειμένων (κυρίως στρώματα κρεβατιών).

Οι κάτοικοι παραπονέθηκαν πως τα συγκεκριμένα απορρίμματα εκτός του ότι δημιουργούν μια άσχημη εικόνα προκαλούν και άσχημη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα ανάλογα και με την κατεύθυνση των ανέμων…

Η συγκέντρωση ογκωδών αντικειμένων στον χώρο που στεγάζει την Υπηρεσία Καθαριότητας δεν αποτελεί μια νέα εξέλιξη αφού ήταν κάτι που συνέβαινε αρκετό καιρό πριν. Ένας μεγάλος αριθμός στρωμάτων είχε τοποθετηθεί μπροστά από το κτίριο του «Μανωλοπούλειου» τα οποία πριν λίγες ημέρες μεταφέρθηκαν στην πίσω πλευρά του παλιού νοσοκομείου…

«Χρησιμοποιούνταν με λάθος τρόπο»…

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος είπε πως «Ο χώρος του παλιού νοσοκομείου έχει αρχίσει να καθαρίζεται. Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα βγει η διακήρυξη για να βρούμε τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί ο νέος όρχος οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Ο χώρος θα πρέπει να διαθέτει ένα οικοδόμημα και να βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, το πολύ, από τα όρια του αστικού ιστού της πόλης του Πύργου αφού πουθενά στον κόσμο δε γίνεται να στεγάζεται Υπηρεσία καθαριότητας εντός του οικιστικού ιστού. Ελπίζω ότι αφού γίνει ο διαγωνισμός η Υπηρεσία να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό κι αυτό είναι κάτι που θα το προσδιορίσουν οι διαδικασίες. Έχει περάσει το το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και θα περιμένουμε τις προσφορές από ιδιόκτητες που διαθέτουν οικόπεδα με κτίρια ικανά να στεγάσουν την Υπηρεσία. Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιούνταν με λάθος τρόπο γεγονός που φανερώνει την αισθητική και τη αντίληψη που είχαν πολλοί άνθρωποι που αποφάσιζαν για την πόλη»….

Οριστική αντιμετώπιση για το Ποτόκι…

Εκτός των παραπάνω ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε και στο θέμα της αποκατάσταση του χώρου όπου παλιότερα λειτουργούσε ο δεματοποιητής απορριμμάτων στο Ποτόκι, λέγοντας ότι «Έχουμε δρομολογήσει για το Ποτόκι την οριστική αντιμετώπιση του θέματος διότι εκπονείται μελέτη αναζήτησης θεωρητικού μοντέλου επίλυσης του προβλήματος. Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα ήρθε στην  επιφάνεια με την ευρωβουλευτή κα Σπυράκη και την κα Αυγερινοπούλου σε εθνικό επίπεδο. Έχουν κινητοποιηθεί διαδικασίες να πάμε σε μια οριστική λύση».

«Αγνοούν τη μήνι και την οργή της κοινωνίας»…

«Αυτοί που δημιούργησαν το Ποτόκι, αυτοί που είχαν αδιαφορήσει για την Τριανταφυλλιά και το ΦΟΔΣΑ, αυτοί οι  οποίοι έχουν αφήσει πίσω τους τόσα μνημεία καταστροφής στην πόλη, δυστυχώς, ξαναπροβάλλουν! Φαίνεται ότι αγνοούν τη μήνι και την οργή της κοινωνίας γι` αυτά που άφησαν πίσω τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα