Ηλεία

Αντωνακόπουλος για Hot Spot στην πρ. λίμνη Αγουλινίτσας: Με όρους κοινωνικής αντίστασης δεν θα δεχθούμε αυτή τη δομή!

Ακούστε το άρθρο

Έντονη ήταν η αντίδραση του δήμαρχου Πύργου στις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί  η δημοπράτηση για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας (hot-spot) προσφύγων  – μεταναστών στο χώρο του πρώην εργοστασίου «Αιγαίον» στην περιοχή του Επιταλίου.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος αφού για μια ακόμα φορά υπενθύμισε τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πύργου και των τοπικών κοινοτήτων του πρ. δήμου Βώλακος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συναντήσει κοινωνική αντίσταση αφού δεν αφουγκράζεται την γνώμη των κατοίκων…

«Το δημοτικό συμβούλιο Πύργου ήδη έχει εκφράσει με ομόφωνη απόφαση του την έντονη διαφωνία του. Ήδη οι τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Βώλακος έχουν ομόφωνα εκφραστεί αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και όλοι οι φορείς της περιοχής. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας… δεν θέλω να γίνω μάντης εντάσεων αλλά αυτή η προκλητική άγνοια της διάθεσης και της απόφασης των πολιτών της τοπικής κοινωνίας νομίζω πως είναι κάτι που δεν θα περάσει αδιάφορα»… ανέφερε ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Τα hotspot είναι βαρβαρότητα!»…

«Δεν νομίζω ότι σε αυτή τη περιοχή μπορεί να κατασκευαστεί hot-spot, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την Αρχαία Ολυμπία. Μια περιοχή που σύμφωνα με το πρόγραμμα Δάρδανος, του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, είναι μια από τις τρείς πιο επικίνδυνες σε όλη την Ελλάδα για να πλημμυρίσει. Σε αυτή την περιοχή πάμε να βάλουμε ανθρώπους, να δημιουργήσουμε τις σύγχρονες αποθήκες ψυχών, νέα Αλκατράζ, κάτι που η φυσιογνωμία της περιοχής μας, με βασικά χαρακτηριστικά την Ολυμπιακή ψυχή, την άμιλλα και την αλληλεγγύη, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση. Λέω για τελευταία φορά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή μας, ας το καταλάβουν, δεν θα αφήσει ο λαός της περιοχής. Εμείς είμαστε οι φυσικοί ιδιοκτήτες του τόπου μας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουμε αποφασίσει αυτός ο τόπος να παράγει Πολιτισμό, Αλληλεγγύη, καλοσύνη, ευπρέπεια. Τα hot-spot είναι βαρβαρότητα! Δεν μπορούμε να έχουμε στην περιοχή μας τέτοια δομή», πρόσθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Ναι στην φιλοξενία όχι στις δομές!»…

«Να θυμίσω δε σε όλους πως όλη η χώρα, όλοι οι Δήμοι έχουν εκφραστεί ανάλογα… πρόσφατα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης αποφάσισε ναι στην φιλοξενία όχι στις δομές! Αυτό είναι και το δικό μας μήνυμα! Ναι στην φιλοξενία όχι στις δομές. Και όσοι υποκριτικά μιλούν για υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες θεωρούν ότι τα hot – spot είναι ανθρώπινης φιλοξενίας χώροι; Ας βγουν να το πουν… και να μας πουν… και να μας πουν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που ρέουν μέσα στις δομές του ΟΗΕ στις ΜΚΟ, εξυπηρετούν τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων; Εμείς λοιπόν, στέλνουμε πάλι ένα μήνυμα ότι θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε σε επίπεδο Διοίκησης και Δικαστικής εξουσίας αλλά λέμε και κάτι πιο σοβαρό… με όρους κοινωνικής αντίστασης δεν θα δεχθούμε αυτή τη δομή!  Στέλνουμε παντού αυτό το μήνυμα. Ας το ακούσουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως στην Ηλεία…», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα