Αντωνακόπουλος για το Πάτρα – Πύργος: «Να κινηθούν όπως πρέπει ή να πάνε για ύπνο!» – Σειρά επαφών σε υπουργεία στην Αθήνα

Αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες είχε κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Βασικά θέματα στην ατζέντα του δήμαρχου Πύργου ήταν το Πάτρα – Πύργος καθώς και η ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων της Υπηρεσίας Καθαριότητας…

Αρχικά (σ.σ. προχθές Δευτέρα), ο κ. Αντωνακόπουλος επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτισμού όπου συναντήθηκε με στελέχη συζητώντας, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του κτιρίου των παλαιών Υπνωτηρίων του ΟΣΕ, επί της οδού Πετροπούλου στον Πύργο. Ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε το κτίριο να αποτελέσει σύντομα ένα από τα αξιοθέατα της πόλης.

Με πυγμή για το Πάτρα – Πύργος

Ο νέος δήμαρχος Πύργου επισκέφθηκε και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Κώστα Καραμανλή, κ. Νταούλα.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος έθεσε επί τάπητος το φλέγον θέμα του δρόμου Πάτρα – Πύργος που –καθόλου τυχαία δεν επιλέχθηκε ως πρώτο θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Έως τώρα οι Κυβερνήσεις ακολουθούν την πεπατημένη και ασχολούνται προεκλογικά με το έργο που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ηλείας. Είμαι πεπεισμένος πως το συγκεκριμένο έργο υπονομεύεται συστηματικά κι αυτό πρέπει να πάψει να σταματήσει να συμβαίνει. Ο δρόμος πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και οι εμπλεκόμενοι ή θα κινηθούν όπως πρέπει ή θα πάνε για ύπνο! Αν ακυρωθεί θα πληρώσουμε πρόστιμα 20 εκατ. ευρώ στους εργολάβους. Η Ηλεία που απώλεσε χρήματα από το Ταμείο Μολυβιάτη δεν μπορεί να περιμένει άλλο για το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ξέχωρα από το Πάτρα – Πύργος, ο κ. Αντωνακόπουλος στην επίσκεψη του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συζήτησε και για αντιπλημμυρικά έργα…

 

Συνδρομή σε απορριμματοφόρα από το δήμο Πέριστερίου

Με προοπτικές ανάπτυξης αμοιβαίας σχέσης, με έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τον δήμο Περιστερίου, ο Τάκης Αντωνακόπουλος συζήτησε θέματα που υπάρχει προοπτική εποικοδομητικής συνεργασίας με το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Τσαλίκη. Στη συνάντηση ο κ. Παχατουρίδης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Πύργου για βοήθεια στον τομέα της καθαριότητας. Η συνδρομή του δήμου Περιστερίου, με οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων θεωρείται  δεδομένη.  Από την πλευρά του ο κ. Αντωνακόπουλος προσκάλεσε τους δημοτικούς παράγοντες να επισκεφθούν το δήμο του Πύργου και να γνωρίσουν «μια πόλη φιλόξενη, που διαρκώς εξελίσσεται», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος επισκέφθηκε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνομιλώντας με συνεργάτες του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Κύριο θέμα συζήτησης αυτό της παραβατικότητας από ομάδα πολιτών με συγκεκριμένα πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Όπως ειπώθηκε στην καταπολέμηση του φαινομένου μπορούν να βοηθήσουν αρκετά προγράμματα ενώ συζητήθηκε και η εντονότερη παρουσία της Αστυνομίας που θα μπορούσε να λειτουργεί αποτρεπτικά.