Categories: WEB tvΗλεία

Αντωνακόπουλος: «Είναι απαράδεκτο το 2020 να υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν» – Επίσκεψη του δημάρχου Πύργου, στο σχολικό συγκρότημα του Καράτουλα (vid)

Share

Το σχολικό συγκρότημα, γυμνάσιο και λύκειο (που τελεί υπό κατάληψη) του Καράτουλα, επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, όπου και μίλησε με τους καθηγητές και τα παιδιά για τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν κυρίως την ελλιπή θέρμανση, αλλά και την κατάσταση των λυόμενων αιθουσών, που δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Αμέσως μετά ο κ. Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε το νέο γυμνάσιο – Λύκειο Καράτουλα και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει με τον προαύλιο χώρο, ένα πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση παράδοσης του σχολείου, το οποίο κτίζεται εδώ και 12 χρόνια περίπου (από 2008)!

Πάντως καταβάλλεται προσπάθεια τα παιδιά να μπουν στο νέο σχολειό τον Σεπτέμβριο του 2020 και μάλιστα την Παρασκευή υπάρχει ειδική σύσκεψη με τεχνικούς του υπουργείου παιδείας για αυτό το ζήτημα.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, τόνισε για τα προβλήματα που του έθεσαν οι καθηγητές και τα παιδιά του σχολείου Καράτουλα.

«Έλαβα μια επιστολή από τα παιδιά του Λυκείου, ιδιαίτερα, για την κατάληψη που έχουν εδώ, λόγω ενός προβλήματος το οποίο σέρνεται αρκετό καιρό. Η πολιτεία έχει κάνει το χρέος της, έχει δώσει τα χρήματα για να γίνει ένα καλό σχολείο με αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης, κατάλληλες για παιδιά. Δυστυχώς όμως από το 2008 τα παιδιά βιώνουν δραματικές καταστάσεις, έχουν ξεπεραστεί τα όρια χρονικής αντοχής, υπάρχουν ζημιές στα κλιματιστικά, υπάρχει υγρασία, δεν υπάρχει η στεγανότητα που απαιτείται και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση της μεταφοράς στο μόνιμο σχολικό συγκρότημα που είναι εδώ δίπλα μας, το οποίο καθυστερεί λόγω της ακαταλληλότητα της κατασκευής στο προαύλιο, κάτι που αναδείχθηκε ως πρόβλημα τώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσα χρόνια που κατασκεύαζαν το κτίριο δεν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα σε σχέση με το προαύλιο. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω όταν επελέγη το οικόπεδο αυτό, δεν είχαν προβλέψει ότι χρειάζεται να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για αυτό το χώρο;

Είπα στα παιδιά ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε για τα δημόσια έργα και κυρίως για το χώρο της παιδείας, πρέπει να είναι πολύ σοβαρές και τεκμηριωμένες. Δεν χρειάζεται ούτε προχειρότητα, ούτε σκοπιμότητα, ούτε άλλα κριτήρια… Ήρθαν οι εκπαιδευτικοί από αυτό το συγκρότημα στον Δήμο και ο πρόεδρος της κοινότητας επανειλημμένως με έχει ενημερώσει για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε αυτό, σε σχέση με τη θέρμανση και είπα ότι ενώ γνωρίζω ότι υπάρχει ένα καλό ταμείο, στο οποίο υπάρχουν περίπου 20.000 ευρώ, αν δεν μπορούν να αγοράσουν μέσω αυτού κάποια κλιματιστικά, θα τα αγοράσουμε εμείς κατευθείαν σαν δήμος. Αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε συνέχεια τα προβλήματα… Πρέπει και να τα λύνουμε και με πειράζει το ότι δεν μπορούν να αγοραστούν 3-4 κλιματιστικά. Έδωσα την έγκριση να έρχεται από τις 7:00 το πρωί υπάλληλος του δήμου να τα θέτει σε λειτουργία για να μη χρειάζεται μέχρι να ζεστάνει ο χώρος να περάσει μία ώρα και τα παιδιά την πρώτη ώρα να παγώνουν. Δεν κάνουμε συμβιβασμό ούτε με μία ώρα, ούτε με ένα μαθητή να παγώνει σε αυτό εδώ το συγκρότημα…

Είναι απαράδεκτο το 2020 να υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν στο σχολείο, γυμνάσιο ή Λύκειο. Είναι μία αρνητική βαθμολογία για μία κοινωνία και το σύστημα γενικότερα όταν δεν λειτουργούν όλα όπως πρέπει στην παιδεία.

Είναι άσχημο διαχρονικά και ότι δεν έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα όταν 12 χρόνια τα παιδιά είναι σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Μίλησα σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί με την υπηρεσία που κατασκευάζει τα σχολικά κτίρια (ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚτΥπ) Α.Ε), και με τον κ. Τζαβάρα, γιατί είχε ασχοληθεί πριν κάποιο καιρό με μία επιτροπή και μου είπαν ότι την Παρασκευή υπάρχει ειδική σύσκεψη πάλι με τεχνικούς για αυτό το ζήτημα. Για να βρεθεί λύση με το προαύλιο. Πρέπει να βρεθεί μία οριστική λύση …

Κοιτάξτε η οποιαδήποτε λύση είναι καλύτερη από τη μη λύση. Το να διαιωνίζεται η εκκρεμότητα είναι αρνητικό. Ας πάρουμε μία απόφαση καλή ή κακή… Ακόμη και η κακή απόφαση είναι καλύτερη από το τίποτα. Η ζωή στηρίζεται σε αποφάσεις όχι στην παραλυτική ισορροπία και αυτές κρίνονται φυσικά από την πορεία τους αν είναι καλές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Καρατουλα κ. Θεόδωρος Κλειδέρης δήλωσε για το θέμα.

«Όπως είδατε και εσείς οι αίθουσες είναι σε κακή κατάσταση, πρέπει να μας βοηθήσει και ο δήμαρχος να πάμε στο καινούργιο το σχολείο και πιστεύουμε ότι τελικά το Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο και θα πάμε εκεί».