Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Να επιδειχθεί αίσθημα υψηλής ευθύνης από πολίτες και Κράτος»

Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του ίδιου όσον αφορά πολίτες που δεν τηρούν την καραντίνα στην οποία βρίσκονται, ως προληπτικά μέτρο για την εξάπλωση του κορωνοιού, έκανε χθες ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις οδήγησαν σε απόφαση προκαταρκτική έρευνας από την Εισαγγελία Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε πως «Στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτική έρευνας κατέθεσα στον Εισαγγελέα ότι στοιχεία γνωρίζω για το θέμα της μη τήρησης των όρων της καραντίνας, δηλαδή της απομόνωσης των ανθρώπων που είναι φορείς του κορωνοιού ή είναι πολύ επικίνδυνοι να είναι φορείς του ιού. Αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και ο δήμος Πηνειού γιατί και εκεί παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Πρέπει να επιδειχθεί αίσθημα υψηλής ευθύνης από τους πολίτες αλλά και από το Κράτος διότι δεν υπάρχουν αρχές που να επιβλέπουν την τήρηση της καραντίνας.

Οι άνθρωποι αυτοί που είναι σε καραντίνα είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση κρίκου στην αλυσίδα της μετάδοσης του ιού. Ότι κι αν συμβεί αν δεν τηρηθούν οι όροι της απομόνωσης δεν κάνουμε τίποτα! Δεν θα ανακόψουμε την διάδοση του ιού. Άρα οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποχρέωση να τηρήσουν τις οδηγίες, κι αν δεν το κάνουν διαπράττουν αδίκημα.

Μετά την επικοινωνιακή ανάδειξη του θέματος έχω την πληροφορία ότι ανέλαβε πρωτοβουλία το υπουργείο Δικαιοσύνης να αυστηροποιήσει κι άλλο το πλαίσιο τιμωρίας, γιατί πρόκειται περί αδικήματος όποιος εν γνώσει του διαδίδει έναν ιό και μολύνει και δημιουργεί προβλήματα υγείας».

Μιλώντας για την γενικότερη συμπεριφορά των πολιτών ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι «Ο κόσμος φοβάται και δικαίως διότι γνωρίζουν ότι κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μεταδίδουν, διότι βλέπουν στο νοσοκομείο να μην τηρείται καμία σειρά, διότι έχουν τεθεί σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές. Υπάρχει μια ανασφάλεια, δεν λειτουργεί αποτελεσματικά η συντονισμένη Πολιτεία και δεν υπάρχει ανταπόκριση στο τάιμινγκ… υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις».

«Δεν φτάνουν οι λογιστικές ρυθμίσεις»…

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Αγορά του Πύργου ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε πως «Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Πύργο αλλά σε όλη τη Δυτική Ελλάδα το πλήγμα είναι μεγάλο. Γενικότερα απορρυθμίστηκε η Κοινωνία και νομίζω ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με ρυθμίσεις ΦΠΑ και εισφορών. Υπάρχει γενικότερη αποδιοργάνωση της οικονομίας, συνδυασμός της εξάπλωσης του ιού και του προβλήματος με τους πρόσφυγες-μετανάστες, της ιστορίας των μνημονίων. Τα πράγματα είναι σε φάση ανήκεστου βλάβης, χρειάζονται πολύ γενναίες προσεγγίσεις και δεν φτάνουν οι λογιστικές ρυθμίσεις».

Όλη η επικαιρότητα