Αντωνακόπουλος: «Περισσότερα τεστ θα δείξουν την πραγματικότητα»

MΗΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τη δική του ξεχωριστή προσέγγιση, όσον αφορά τα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκανε μιλώντας στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Μιλώντας με την ιδιότητα του ιατρού που διαθέτει και παρακολουθώντας επισταμένος την εξέλιξη της επιδημίας στην χώρα ο Τάκης Αντωνακόπουλος στάθηκε στο σχόλιο που έκανε χθες, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φθάνουν πλέον τα 418 ενώ συνολικά έχουν εξετασθεί 6.000 δείγματα… Επεσήμανε, επίσης, ότι βάση ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί συγκεκριμένη σχετική μελέτη, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Ο κ. Αντωνακόπουλος σχολίασε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη των διαγνωστικών κιτ σε όλο τον κόσμο. Η διάγνωση στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα γίνεται με μεθόδους μοριακής βιολογίας (PCR). Η κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει αναταραχή ακόμα και στις εταιρείες που παράγουν τα διαγνωστικά κιτ, με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να επηρεάζεται. Αυτό έχει ως επίπτωση ο αριθμός των εξεταζόμενων να έχει μειωθεί. Γίνονται δηλαδή λιγότερα τεστ απ` ότι πριν μερικές ημέρες και απ` ότι φαίνεται αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανακοινώνονται λιγότερα καταγεγραμμένα κρούσματα. Φυσικά θα πρέπει να επισημάνουμε πως προτεραιότητα για να γίνει έλεγχος έχουν οι πολίτες που εμφανίζουν τα πιο βαριά συμπτώματα».

Ο δήμαρχος Πύργου πάντως συμπληρώνει πως «όπως και να έχει το πρόβλημα με την πανδημία είναι εδώ και όλοι μας καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Κι αυτό μπορεί να γίνει τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και κυρίως μένοντας όσο περισσότερο μπορούμε στα σπίτια μας. Ακόμα κι όταν χρειαστεί να βγούμε έξω θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην υποβαθμίζουμε την κατάσταση διότι βλέπουμε τι συμβαίνει σε άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης».