Ηλεία

Αντωνακόπουλος: «Προτεραιότητα η καθαριότητα της πόλης»

Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Πύργου

Τον χώρο που στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Πύργου, στο παλιό νοσοκομείο της πόλης, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Αντωνακόπουλος είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας στους οποίους έκανε λόγο για τον σχεδιασμό και την φιλοσοφία πού θα διέπει την Υπηρεσία στο εξής.

«Η καθαριότητα είναι η πιο σημαντική υπηρεσία που θέλει ο πολίτης. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται προσωπικό, οχήματα και άλλες προϋποθέσεις. Η καθαριότητα της πόλης είναι βασική προϋπόθεση για την βελτίωση της καθημερινότητας και η συστηματική εργασία από το σύνολο του προσωπικού, η βάση για να αλλάξει ριζικά η εικόνα της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος που επισήμανε τις αστοχίες και τα προβλήματα της τελευταίας περιόδου, με κορυφαίο αυτό των απορριμματοφόρων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Υπηρεσίας είναι το γεγονός ότι διαθέτουμε λίγα απορριμματοφόρα. Προσωρινά με την ενοικίαση και κυκλοφορία δύο οχημάτων αρχικά και ενός ακόμα σε λίγες μέρες, θα καθαρίσει η πόλη από τα απορρίμματα. Στον νέο προϋπολογισμό του δήμου θα υπάρχει πρόβλεψη για προμήθεια νέων οχημάτων, ενώ θα προσέχουμε κι αυτά που διαθέτουμε για να μην ξεμείνουμε εντελώς. Ο κόσμος δίκαια έχει αγανακτήσει και είναι προκατειλημμένος αφού βλέπει γειτονικούς δήμους να μην αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με τα απορρίμματα», πρόσθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου παράλληλα τόνισε πως τα απορριμματοφόρα θα πηγαίνουν σε νέο χώρο (όρχο), θα υπάρχει μηχανικός για τις βλάβες καθώς και άλλες αλλαγές στην λειτουργία της Υπηρεσίας δίνοντας το στίγμα…  «δεν έχουμε δικαίωμα να λειτουργούμε εις βάρος του πολίτη. Είμαστε εδώ για να ελέγχουμε» σχολίασε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Σημειώνεται πως από την πλευρά των εργαζομένων στο δήμο μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλος που παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα στον κ. Αντωνακόπουλο.

Όλη η επικαιρότητα