Ηλεία

Αντωνακόπουλος στην συνάντηση με τους προέδρους της ΔΕ Βώλακος: Το 50% της ΣΑΤΑ στα χωριά μας

Ακούστε το άρθρο

Στο δημαρχείο Επιταλίου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών του δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύργου.

Η συνάντηση του κ. Αντωνακόπουλου με τους προέδρους της Δημοτικής Ενότητας Βώλακα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη με την συμμετοχή των αντιδημάρχων Οικονομικών Γιάννη Παπαδημητρίου και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου, καθώς και στελεχών της δημοτικής αρχής, με σκοπό την άμεση καταγραφή των θεμάτων και τη συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους.

Και η συγκεκριμένη επίσκεψη (σ.σ. μετά από ανάλογες στην Ώλενα και το Βούναργο), εντασσόταν στο πρόγραμμα των επαφών του δημάρχου, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα και αντιστοίχως να ιεραρχηθούν τα έργα, που πρέπει να γίνουν στις τοπικές κοινότητες, ενόψει της εκπόνησης του νέου Τεχνικού Προγράμματος.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Πύργου τόνισε πως «Είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή, τα τελευταία 15 χρόνια, που θέσαμε θέμα για το νοσοκομείο του Πύργου. Είναι θέματα που είτε οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων δεν έθεταν. Αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά. Επίσης δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών κτηρίων και στις επισκευές των σχολικών μονάδων που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Βλέπετε επίσης το ενδιαφέρον μας για το Πάτρα – Πύργος». Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τους πρόεδρους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος και τις συστηματικές ενέργειες του δήμου γι αυτό το σοβαρό θέμα για κάθε Ηλείο πολίτη.

Ακολούθως ο κ. Αντωνακόπουλος μίλησε για την πραγματοποίηση Λαϊκών Συνελεύσεων στα χωριά «πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν άμεσα τις απόψεις του, για τον τόπο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δέσμευση του δημάρχου, για την διανομή του 50 % της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια. «Η ΣΑΤΑ θα αποδίδεται με σχεδιασμό έργων σε κάθε χωριό και θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι για τα έργα που είναι απαραίτητα, όπως η αγροτική οδοποιία» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, που έκανε παράλληλα αναφορά και τα έργα εκτός ΣΑΤΑ στην περιοχή.

Ακολούθησε η αναλυτική αναφορά και σε άλλα βασικά θέματα της δημοτικής ενότητας, όπως η καθαριότητα (σ.σ. τομέας στον οποίο ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι θα είναι αμείλικτος), το αεροδρόμιο του Επιταλίου, τα τοπικά προϊόντα και οι εκδηλώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Παπαδημητρίου ενημέρωσε τους πρόεδρους για την παράταση της ρύθμισης (σ.σ. έως τα τέλη του χρόνου) για χρέη προς τους δήμους συνιστώντας «να μην γίνει συνωστισμός της τελευταίας στιγμής».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλους ανέφερε πως «έως το τέλος του Οκτωβρίου θα υπάρξουν τέσσερεις εργολαβίες, μια σε κάθε δημοτική ενότητα του δήμου Πύργου, για μίσθωση μηχανημάτων που θα λύσουν πολλά προβλήματα που έχουν τα χωριά μας».

Όλη η επικαιρότητα