Αντωνακόπουλος: «Σύντομα εργολάβος στην κεντρική πλατεία» – Την Παρασκευή εντολή δημοπράτησης από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Αρκετά και ενδιαφέροντα ήταν αυτά που ακούστηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου. Πέρα από το κεντρικό θέμα συζήτησης που είχε να κάνει με την ενημέρωση για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου ότι «πολύ σύντομα στην κεντρική πλατεία του Πύργου θα εγκατασταθεί εργολάβος»…

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφερόταν στο έργο της ανάπλασης της κεντρική πλατείας του Πύργου, ένα έργο που ανήκει στις δράσεις για την υλοποίηση των στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία.

«Το έργο πηγαίνει πολύ καλά», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πύργου και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» έως την ερχόμενη Παρασκευή θα δοθεί η εντολή δημοπράτησης από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα το έργο θα ξεκινήσει…

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000,00 €, προβλέπει αρκετές λειτουργικές παρεμβάσεις που αναμένεται να αλλάξουν την όψη της κεντρικής πλατείας του Πύργου.

Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στο κτίριο των Υπνωτηρίων του ΟΣΕ (σ.σ. στην οδό Πετροπούλου), στο οποίο αναμένεται να γίνει επίσης σημαντική παρέμβαση (σ.σ. υπολείπεται συναίνεση του Υπουργείου Πολιτισμού), στα έργα αναπλάσεων της οδού Κολοκοτρώνη αλλά και πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, όπως και στην πλατεία Νικάκη. Για την πλατεία Νικάκη μάλιστα συμπλήρωσε πως υπάρχουν σκέψεις να μετονομαστεί σε πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, αφού σε απόσταση μόνο μερικών δεκάδων μέτρων βρίσκεται η οικία που έζησε για δυο χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης…

Οι εκπρόσωποι στο ΦΟΔΣΑ και τον «Ερύμανθο»…

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου αντιπρόσωποι του δήμου Πύργου στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ηλείας εκλέχθησαν ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος (με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδημητρίου), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Κυριαζής (με αναπληρωτή τον δημ. σύμβουλο Μαρίνη Αχτύπη), ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος (με αναπληρώτρια την δημοτική σύμβουλο/πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη), ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μεσσαλάς (με αναπληρωτή τον δημ. σύμβουλο Νίκο Κοτσώνη) και ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πύργου – Πρωτεύουσα ευθύνης» Λάμπης Αριστειδόπουλος (με αναπληρώτρια την δημ. σύμβουλο Κωνσταντίνα Χριστοπούλου).

Ως αντιπρόσωποι του δήμου Πύργου στο Διοικητικό Συμβούλιο του
Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης νομού Ηλείας, εκλέχθηκαν οι Ρούλα Αλικάκη (αναπλ. ο δημ. σύμβουλος Βασίλης Σωτηρόπουλος) και ο Νίκος Κοτσώνης (αναπλ. ο Μαρίνης Αχτύπης).

Εσωτερικών και στη συγκέντρωση για το Πάτρα – Πύργος…

Θα πρέπει να προσθέσουμε πως χθες ο Τάκης Αντωνακόπουλος επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα για να κηρυχτεί ο δήμος Πύργου ως θεομηνιόπληκτη περιοχή, ύστερα από τις ζημιές που προξένησαν  τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές του μήνα. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ανάμεσα τους και ο Ηλείος σύμβουλος του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, Γιώργος Κοντογιάννης, όπου συζητήθηκαν και θέματα ενταξιμότητας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Παράλληλα χθες το απόγευμα, ο κ. Αντωνακόπουλος συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.