Lifestyle Smile

Αντόνιο Μπαντέρας: “Είμαι δημοκράτης, μας κυβερνούν όμως πολλές μειονότητες”

Από την Μάλαγα, όπου πλέον μένει μόνιμα, ο ηθοποιός μιλά για την ζωή του, για τις ανησυχίες του και δεν κρύβει τις πολιτικές του απόψεις.
Ακούστε το άρθρο

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην «El Pais» ο Αντόνιο Μπαντέρας. Ο επιτυχημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, που ζει μόνιμα πλέον στην Μάλαγα, αναφέρθηκε στην καριέρα του, στο θέατρο που τόσο αγαπά και δεν δίστασε να εκφράσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ο 61χρονος Ισπανός καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι θέλει να αφιερώσει τη ζωή του στο μουσικό θέατρο, που αγαπά υπερβολικά. Μάλιστα, πριν την πανδημία ανέβασε στη γενέτειρά του το Chorus Line ενώ πρόσφατα επέλεξε το Company.

«Το μουσικό θέατρο αποτελεί ύβρη στην Ισπανία. Χάνω χρήματα, αλλά αν ήθελα να βγάλω χρήματα, δεν θα μπορούσα να βάλω 26 μουσικούς στην ορχήστρα του θεάτρου. Θα έβαζα μόλις επτά και θα προηχογραφούσα», παραδέχτηκε και πρόσθεσε:

«Θέλω να φτιάξω στη Μάλαγα και ένα δεύτερο θέατρο, μια σχολή για τεχνικούς και θεατρική διαχείριση, παραγωγή, μια σχολή φωνητικής για τραγουδιστές όπερας ή τζαζ, ένα τεράστιο αμφιθέατρο για μεγάλα φεστιβάλ… Ο κόσμος τώρα βλέπει την προσπάθεια μου ως κάτι τοπικό, μικροσκοπικό, αλλά εγώ το οραματίζομαι μεγάλο, και πιστεύω ότι μπορεί να φύγει από τα στενά σύνορα της Μάλαγα σε εθνικό και να πάει σε διεθνές επίπεδο επιτυχίας».

Στη συνέχεια, μίλησε για το έμφραγμα που του άλλαξε τη ζωή
«Όταν έπαθα το έμφραγμα και συνειδητοποίησα ότι πρόκειται να πεθάνω πήρα αποφάσεις πως θέλω να κάνω πράγματα που μου δίνουν ευχαρίστηση. Αν πεθάνω, τι να τα κάνω τα χρήματα; Οι άνθρωποι ζούμε σαν να μην επρόκειτο να πεθάνουμε. Κάθε μέρα μου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο: αν πρόκειται να πεθάνεις, φίλε, τι στο διάολο κάνεις εκεί μαζεύοντας μαλακίες; Αλλά όμως συνεχίζουν να το κάνουν, μέχρι να πάθουν καρδιακή προσβολή εις διπλούν», τόνισε.

«Είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή μου. Εκείνες τις στιγμές σκέφτεσαι την κόρη σου, αλλά και παράλογα πράγματα, όπως το πώς θα είναι τα πάει Κυριακή η Μάλαγα. Όταν ξέρεις ότι πρόκειται να πεθάνεις, επαναπροσδιορίζεις τα πάντα με βάση τη σημαντικότητα», εξομολογήθηκε.

Όσο για τα πολιτικά του «πιστεύω»;

«Θεωρώ τον εαυτό μου δημοκράτη που σέβεται βαθύτατα την απόφαση της πλειοψηφίας. Μας κυβερνούν όμως πολλές μειονότητες», είπε και έκανε ειδική μνεία στις εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ βορρά και νότου.

«Είχα συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τα Ηνωμένα Έθνη. Πολλά θα μπορούσαν να διορθωθούν, αλλά θα χρειαζόντουσαν 40 ή 50 χρόνια και οι πολιτικοί θέλουν απλώς γρήγορες απαντήσεις», κατέληξε σε ερώτηση που του έγινε για τις οικολογικές του ανησυχίες.

Όλη η επικαιρότητα