Categories: Lifestyle

Άντριου Γκάρφιλντ: Έκανε αποχή από το σεξ και το φαγητό για να υποδυθεί έναν ιερέα

Share

Για την δύσκολη περιόδο που αναγκάστηκε να απέχει αρκετά από το φαγητό, αλλά και από το σεξ, για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του ως ιερέας του 17ου αιώνα στην ταινία του 2016 “Silence”, μίλησε ο Andrew Garfield.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός, μιλώντας στο podcast «WTF with Marc Maron», την Δευτέρα, αποκάλυψε πως είναι υπέρ της μεθοδικής υποκριτικής και πολλές φορές την έχει εφαρμόρει για να ενσαρκώσει καλύτερα ένα ρόλο.

“Έκανα ένα σωρό πνευματικές πρακτικές κάθε μέρα, δημιουργούσα νέες τελετουργίες, ήμουν απείχα από το σεξ για έξι μήνες και νήστευα πάρα πολύ”, είπε ο Garfield, μιλώντας για τον ρόλο του στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε.

“Ήταν πολύ ωραία εμπειρία”, συνέχισε. “Ωστόσο, είχα κάποιες δύσκολες εμπειρίες καθώς ήθελα πάρα πολύ να κάνω σεξ και να φάω τα πάντα εκείνη την εποχή”, είπε ο ηθοποιός.

Ο Andrew Garfield υπερασπίστηκε τη μεθοδική υποκριτική, ωστόσο παραδέχθηκε ότι πολλές φορές μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχό σου.

Τι είναι η μεθοδική υποκριτική

Η μεθοδική υποκριτική (method acting), ή και Μέθοδος, είναι μια αρκετά γνωστή τεχνική υποκριτικής, η οποία είναι αρκετά αμφιλεγόμενη, καθώς πολλοί ηθοποιοί την εφαρμόζουν, ενώ άλλοι είναι κατά.

Το method acting είναι ουσιαστικά όταν ο ηθοποιός παραμένει στο πετσί του ρόλου και εκτός γυρισμάτων, πολλοί μάλιστα το εφαρμόζουν για ολόκληρα χρόνια.

Για παράδειγμα, ο Jared Leto όταν έπρεπε να υποδηθεί τον Joker, έστελνε δώρο αρουραίους και προφυλακτικά στους συναδέλφους του και συμπεριφερόταν σαν “τρελός”, καθόλη την διάρκεια των γυρισμάτων.